Den dag när kärleken inte finns,då är vi alla borta.

Den dag när kärleken inte finns,då är vi alla borta.

Dagens elände överallt och dessa tider kan man tro att kärleken har försvunnit. Men så är inte alls fallet. Det behöver inte vara några stora rubriker om kändisarnas kärleksliv. Nej, detta är kärlek på ett normalt sätt. Ett barn som var fött utan för äktenskapet för var ju en oäkting. Så väldigt fel, alla barn är väl kärleksbarn. Man borde titta lite på vanliga gräsrötter, där de kanske har varit gifta i över 50 år och mer. Ändå sprudlar det av kärlek. Detta är faktiskt ett hopp till att jorden kanske på något sätt finns kvar om hundra år. Men tyvärr är ju kärleken till pengarna som driver oss till ruinens brant.

Det är naturligtvis de små detaljerna som gör det. Som sagt det behöver inte vara så mycket för att vara en kärlekshandling. Kärleken till sig själv har på senare år blivit väldigt förekommande. Man hyser en stor kärlek till sig själv och dess ego. Jag är nog inte av den uppfattningen att riktig sann kärlek är nog det som utmärker en kärleksfull person. Att kunna se det positiva i en svär situation och på något sätt ta till sig den personens svårigheter. Att bara lyssna, kanske uppmuntra på något sätt. Ge en kram eller två. Var lite av en glädjespridare. Att vara en riktig vän. Det är kärleken i högsta grad.

Men den gror inte av sig själv utan den bör vattnas så att den inte vissnar. Utan den måste vårdas ömt och ta den till sitt hjärta och själ. Jag vet att kärleken kan göra ont ibland, men den kan också läka många sår .Den dag då kärleken inte finns, då är vi borta för länge sen. Så se till att du har kärleken inom räckhåll, för den kan vara väldigt flyktig ibland.

Bo Grapenskog

Författare:

Publicerat

Dela: