FÅR VI INTE VARA BLONDA LÄNGRE?

FÅR VI INTE VARA BLONDA LÄNGRE?

Tjejen är en fotbollsdomare och få naturligtvis många okvädesord mot sig. Att hon är tjej hon är ung o.sv. Det får hon av de som spelar det är självklart,ja,ska detta vara självklart? Men det räcker inte med det utan ungdomarnas föräldrar tycker att hon är värdelös på alla sätt. Som att ta in en hösäck och ta ut skräpet. Men det mest komprommenterande är att hennes föräldrar säger: Du får nog färga ditt blonda hår mer svarft då får du mer respekt.
Man tror att det inte är sant. När jag växte upp fanns det många blonda ungar inklusive mig. Detta är ju något som vi har ärvt i många många år. Så att vara blond inger mindre respekt än att vara mörk i håret. Detta är väldigt signifikativt för Sverige. Vi håller inte på våra egna traditioner,får vi nu inte ens vara blonda,utan det ska vara något fel i det också. Vänd på perspektivet så kanske det skulle klinga annorlunda.
Så hädanefter ve och fasa om ni får en lintott,då kan hela världen rasa för då blir det ingen respekt. Man undrar faktiskt hur människor tänker. Vem brydde sig om om någon var en lintott,rödtott,svarttott när jag växte upp. Vi såg nog människans kapacitet och karraktär innan man började titta på "sköret"
Så ett upprop för blondheten kanske borde sitta på plats. Det är absolut inget fel på "svenskheten".
Det finns många varianter av Blond.
Akblond, blekblond, cendré, brunblond, gråblond, guldblond, gyllenblond, kornblond, linblond, ljusblond, mörkblond, platinablond, rågblond, råttfärgad, rödblond, jordgubbsblond, vitblond

Bo Grapenskog

Författare:

Publicerat

Dela: