En Dröm

En dröm

”Jessica såg på Aaron. Han omfamnade henne och hon kände hur tårarna brände bakom ögonlocken. Det kändes likadant varje gång. Aaron var sångare och skulle ut på turné. Jessica var bara en helt vanlig 16-åring som pluggade…
Hon såg in i hans mörkbruna ögon. Han log.
- Jag kommer sakna dig, sa han och strök en hårslinga bakom hennes öra.
De kramades en lång stund innan Aaron satte sig i bilen.
- Jag är snart hemma igen, sa han och sträckte ut en av sina solbrända armar mot henne.
Hon tog hans hand och bilen började rulla.
- Jag älskar dig, sa Jessica med gråten i halsen och log mot honom.
Hon släppte hans hand och en kort stund senare såg hon hur bilen försvann bakom ett av grannhusen. Hon hade inte velat att han skulle åka. Men hon visste att inget kunde hindra Aaron. Han älskade henne, det visste hon, men han älskade något annat också. Hon visste inte om det kunde kallas kärlek egentligen, det var mer som en besatthet - ett behov.
Hon var självklart glad för Aarons skull att det gick så bra för honom med musiken. Det var ju genom den som de hade träffats. De hade varit tillsammans i ungefär två år så Jessica hade lärt känna honom ordentligt. För honom hade musiken alltid kommit först. Varje gång han skulle åka iväg på en ny turné kunde hon se hur lyckan glänste i hans ögon. Och varje gång sa han att det var sista gången som de skulle skiljas åt. Men ändå lät hon honom åka. Plötsligt fick hon ångest, vad som helst kunde hända honom… Ibland var han borta i veckor, ibland flera månader. Den här gången skulle han vara borta i en månad. Det var en ovanligt kort tid. De pratade i telefon varje dag.
Strax innan Aaron skulle komma hem hände det något konstigt. Jessica vaknade av att Aaron satt på hennes sängkant. Han la sin kind mot hennes och sa att han älskade henne. Alldeles innan han försvann bad han henne att inte glömma honom. Jessica vaknade av att solens första starka strålar sken in genom persiennerna. Hon log. Den konstiga drömmen hade hon tänkt på och när telefonen plötsligt ringde kände hon hur lyckan vällde upp inom henne. Hon var säker på att det var Aaron som ringde för att berätta att han snart var hemma. Hon lyfte på luren. Det var Aarons syster som ringde för att berätta något hemskt. Aaron hade omkommit i en bilolycka. Det visade sig ha hänt samma natt som Jessica hade drömt den konstiga drömmen. Aaron hade kommit för att ta farväl…”
Jessica satte sig hastigt upp i sängen.
- Vad är det? Frågade Aaron och satte sig upp bredvid henne.
Hon såg på honom, rakt in i hans ögon. Hon försökte se lyckan som så ofta visade sig dagarna innan han tänkte ge sig av. Men den fanns inte.
- Jag tänker aldrig låta dig åka någonstans, viskade hon samtidigt som han la sina armar om henne. I alla fall inte ensam.
Han log mot henne och kysste henne. Så la de sig ner igen, med armarna om varandra.

Författare:

Publicerat

Dela: