Förlåt!Äntligen sitter vi här på planet till England. Vi ska studera där ett år och det ska bli så jävla kul. Det är jag, Manna, Jenny och Carro som åkte. Själv heter jag Maja, det kanske inte är ett så vanligt namn, men jag gillar det, det är gulligt. Alla är 17 år och vi har gåt i samma klass så länge som jag kan minnas. Det som alla fyra nog kommer att sakna mest när vi är borta är nog våra familjer och pojkvänner. Jag kommer i varje fall att sakna Tommy mest, min pojkvän. Men vi har lovat varandra att ringa och skriva så ofta vi kan. Skolan som vi ska studera i börjar inte förens om en vecka, men vi åkte lite tidigare så att vi ”lär känna” England lite mera. Oj, nu säger dom något i speakern, bäst man lyssnar.
- vi landar snart här i England. Så jag ber alla passagerare att spänna fast säkerhetsbältena. Och jag tackar för att ni valde att resa med oss och önskar er en trevlig fortsättning här i England. We are soon landing here on……
Engelskan var lite onödig att lyssna på tyckte vi så vi gjorde som vi var tillsagda.

Någon timma senare när alla hade installerat sig i sina studentrum, så gick vi till en badplats och slappade resten av dagen. Imorgon ska vi åka på en guidad tur hela dagen.

En vecka senare:
Allihopa var mycket spända inför den här dagen, det var som när man skulle börja i ettan och mamma gick och höll en i handen. Äntligen skulle vi börja vårat år som utbystesstudenter. Det skulle bli jättekul. Veckan gick jättefort, och på fredagen hade man en välkomst fest för alla nya elever. Det såg vi fyra väldigt mycket fram emot.
Resten av tiden vill jag bara glömma. Jag gjorde det värsta jag kunde ha gjort mot Tommy. Jag var otrogen.
Det var efter den där välkomst festen. Ingen utav mina kompisar vet om det. Tommy vet inte heller, jag är så jävla feg så att jag inte ens kan stå för vad jag har gjort . men han kommer nog att fatta att något är fel när han kommer hit på lovet, jag kommer inte att kunna titta honom i ögonen.
Det var en jättetrevlig kille som gick i min klass, och sen följde han med till mitt rum. Ja, vad kan jag säga, det ena ledde till det andra. Och inte kan jag skylla på att jag var full heller, för jag hade bara druckit vanlig läsk. Men det är ju ingen ursäkt det heller. Om Tommy hade gjort så mot mig så hade jag aldrig förlåtit honom, så jag kan förstå honom om han kommer att göra slut när han får reda på det. men jag vill inte det. Jag önskar att jag aldrig hade gjort det, och att den där festen aldrig hade ägt rum. Jag ska berätta för dom andra i kväll. Jag är rädd för hur dom kommer att ta det, men jag tror inte att dom kommer att sticka ifrån mig i varje fall. Tommy ringde senare idag också. Han berättade att Niklas, Anders och Johan också skulle följa med hit på lovet. Det är Nannnas, Carros och Jennys pojkvänner. Jag försökte att låta så vanligt som jag kunde på rösten, men jag tror inte att det lyckades så bra. Jag berättade inget för dom andra, jag kunde bara inte. Och om två dagar skulle killarna komma. Jag hade inte berättat något om Johan, Anders och Niklas än, jag ville att det skulle bli en överraskning. När dagen då killarna skulle komma kom sa jag att jag mådde lite dåligt, så att jag skulle kunna fixa lite hemma istället. Vi skulle möta dem på flygplatsen, så dom andra fick gå själva. Jag fixade aldrig med nåt hemma, jag skrev det här brevet istället. Jag formulerade det som en novell, för jag har alltid tyckt om att skriva.
Jag älskar dig Tommy. Men jag är för feg för att ta det jag har gjort, jag skulle inte klara av att leva med det i mitt samvete. Jag är för blödig.
/ Din Maja.

Författare: Susanne Gunnarsson.

Författare:

Publicerat

Dela: