Utan titel [Id:5694]

Stigen var liten och gropig men jag fortsatte att sprang. Jag ville bort. Bort från mamma och pappa. Bort från skolan. Bort från hela världen. De jag hade gjort var oförlåtligt. Hur kunde jag göra nåt sånt. Det var taskit mot Hélén. Hélén, skolans mobboffer som jag hade försökt bli kompis med och som jag tror hon ville bli kompis me mig också. Nu var det sabbat. Vad jag hade gjort var att säga och göra taskiga saker mot henne till henne. Hon hade blivit så besviken. Hon hade till och med gått in på toaletten och gråtit. Jag fortsatte sprang tills jag kom till ett litet torp i en glänta mitt ute i skogen. Långt från samhället. Jag visste inte var jag var eller vem torp det var men jag gick in i den lilla stugan ändå. Det var dammigt och spindelväv överallt. Jag hittade gammalt bröd där bäst föredatumet var för ungefär 2 år sedan. En möglig liten limpa. Usch. El fanns det inte men det fanns en soffa och en radio som går på batteri. Batteriet var slut och några tändstickor fanns inte. Jag bestämde mej för att stanna här inatt. Visst tandborste och tandkräm fanns ju men dom var säkert 2 år gammalt. Jag struntade i att borsta tänderna. Jag gick och la mej och drog en filt över mej som jag hade hittat i en byrålåda. Då fick jag en obehaglig känsla.

Jag vaknade mitt i natten för jag var kissnödig. Jag tog på mej stövlarna som fanns där och gick ut i gräset. Jag gick och la mejj igen men då var känslan där igen. Jag var inte ensam i torpet. Det bodde någon i torpet. Var han våldtäktsman eller mördare? Eller var det bara en vanlig människa. Det ilade genom ryggraden. Nej. Nu sover jag. Nu ska jag glömma bort det.

Jag vaknade av att någon knäppte på mejj. Jag klarvaknade. Då såg jag honom. En alldeles underbar ung man i 20 års åldern. Han var inte hemsk. Han sa hej. Jag svarade honom med ett darrigt hej. Han undrade om jag hade sett en man med svart klädsel. Han hade tydligen varit här inatt. Den unge mannen var alltså polis. Mannen som var här inatt var mördare. De var då jag märkte det. Rivsåret på vänstra vaden. Inte nån vanlig skrubbning utan ett knivhugg. Han hade försökt mörda mej….

Författare:

Publicerat

Dela: