våren

det är idag solen skiner. solen smälter snön och kanske är det så att våren vi så länge längtat efter är på väg. Himlen är för en gång skull blå igen och kvittret från små fåglarna hörs från trädens toppar. Är de lika lyckliga som jag.
Lyckliga in i själen.

Jag är en sådan person som inte tycker vintern är en rolig årstid. jag ser inte det fina i att bygga snögubbar, snöbollskrig, åka på skidsemester eller glada barn som åker pulka. Jag rent utav avskyr den. kanske skulle vintern vara bra om det inte alltid slutade med brun snö, slask och nödvändigheten att tvätta bilen varje gång man åkt på en grus väg.

känslorna då? vart tar dom vägen på vintern. ide. precis som alla djuren, dom vill inte finnas i de mörka platserna bland värmeljusen på kvällarna för att tina upp. dom vill finnas där hela tiden i 28 graders värme och stekande hetta. Så att glassen smälter. Dom vill vara lika heta som jag i en bastu. dom vill känna lukten av brännt skinn och höra skratten av glada barn på en badstrand.

nu syns snart gräset. det droppar från taket. nu väntar ingen bil att skotta fram under snön... nu väntar en varm bil, en längtan att köra på rena vägar ingen halka.
Nu ska jag hem. efter en månads praktik. Nu är jag redo. Livet here I come.

Författare:

Publicerat

Dela: