Publicerat
Kategori: Dikter

Alltför lätt rycks jag med av strömmarna

Om man slutligen kunde fastställa vad i biologin som lett till utvecklingen av s k mänskligt beteende skulle man också kunna hitta boten.
Alltför lätt rycks jag med av strömmarna, som har sina vägar genom mig. Om jag kunde stå, rak och själv, mitt i framfarten.
Rädd att mista en fångst i informationsflödet förlorar jag fotfästet och drattar i. Klamrar mig fast vid första bästa mening, som får bära tills jag tror mig funnit en bärigare. Släpper och tar tag, på nytt och på nytt. Med andan i halsen, med orden skummande som fradga och öronen fulla av brus låter jag mig viljesplittrad kastas mot ödets brant.

Ture Holmberg

Status: Guld författare

tror bestämt att jag gör mig bäst som obeskriven, men den som gör sig omaket att ta sig genom mina kommande ordmassor kommer förmodligen att forma just något liknande en beskrivning f.ö. kan man se sig mätt på Facebook
Ture Holmberg är medlem sedan 2023 Ture Holmberg har 442 publicerade verk

Inloggning

Logga in och för att skapa din profil. Utöver får du möjlighet att redigera dina verk och du har möjlighet att nå högre medlemsstatus .

Glömt lösenord?
Annons:

spelsidor utan svensk licens kan du spela dina favoritspel och placera spel på olika sporter

Hur blir man veckans författare?

Veckans författare:

Ture Holmberg

Tror bestämt att jag gör mig bäst som obeskriven, men den som gör sig omaket att ta sig genom mina kommande ordmassor kommer förmodligen att forma just något liknande en beskrivning f.ö. kan man…

Ture Holmberg

På andra plats denna veckan: Anders Berggren