Publicerat
Kategori: Dikter om kärlek

Diamanter

Landskapet susar fram, Betongdjungeln är ett minne blott,Istället blickar jag ut över gyllene åkrar,Solen ligger lågt,En sjö uppenbarar sig,Eftermiddagssolen dansar på det stilla vattnet,Det glittrar likt ett hav av diamanter, Synen är hänförande. 


Tåget kränger till, Det platta åkerlandskapet byts ut mot täta skogar,Träden hotar med att sluka oss,Solen letar sig fram mellan grenarna, Den bländar mig, Det är vackert. 


En liten tår tränger envist fram,Till tonerna av ”ta mig tillbaka” som ljuder i hörlurarna, Det är något visst med den svenska naturen, Jag får känslan av att vara en del av något uråldrigt, Något oförklarligt,Något magiskt.


Naturens skönhet väcker något inom mig,Mina tankar vandrar återigen in på din stig,

Jag fantiserar om en verklighet där vi dansar,

På det glittrande vattnet,Med skogens träd som vittnen, Hand i hand,Du och jag. Josefin Teserius

Status: Brons författare

Mitt namn är Josefin Teserius och jag är 26 år gammal. Jag har skrivit texter och berättelser sedan jag var liten, skrivandet fungerar som en slags terapi för mig. Ibland behöver man helt enkelt formulera sina tankar i text för att få ordning på dom. Jag har nyfunnen inspiration och lär publicera här en del. Jag hoppas att mina texter kan beröra någon.
Josefin Teserius är medlem sedan 2020 Josefin Teserius har 17 publicerade verk

Inloggning

Logga in och för att skapa din profil. Utöver får du möjlighet att redigera dina verk och du har möjlighet att nå högre medlemsstatus .

Glömt lösenord?
Annons:
Hur blir man veckans författare?

Veckans författare:

Inga-Britt IB Gustafsson

Jag heter Inga-Britt IB Gustafsson, författare och konstnär. Känslor är något som ligger mig varmt om hjärtat, speciellt de negativa, eftersom många flyr från dessa. Genom livskriser växer vi…

Inga-Britt IB Gustafsson

På andra plats denna veckan: Christoffer Andersson