Publicerat
Kategori: Dikter om kärlek

Diamanter

Landskapet susar fram, Betongdjungeln är ett minne blott,Istället blickar jag ut över gyllene åkrar,Solen ligger lågt,En sjö uppenbarar sig,Eftermiddagssolen dansar på det stilla vattnet,Det glittrar likt ett hav av diamanter, Synen är hänförande. 


Tåget kränger till, Det platta åkerlandskapet byts ut mot täta skogar,Träden hotar med att sluka oss,Solen letar sig fram mellan grenarna, Den bländar mig, Det är vackert. 


En liten tår tränger envist fram,Till tonerna av ”ta mig tillbaka” som ljuder i hörlurarna, Det är något visst med den svenska naturen, Jag får känslan av att vara en del av något uråldrigt, Något oförklarligt,Något magiskt.


Naturens skönhet väcker något inom mig,Mina tankar vandrar återigen in på din stig,

Jag fantiserar om en verklighet där vi dansar,

På det glittrande vattnet,Med skogens träd som vittnen, Hand i hand,Du och jag. Mitt namn är Josefin Teserius och jag är 27 år gammal. Jag har skrivit texter och berättelser sedan jag var liten, skrivandet fungerar som en slags terapi för mig. Ibland behöver man helt enkelt formulera sina tankar i text för att få ordning på dom. Jag är också en hopplös romantiker, som försöker sätta ord på det vackraste och det svåraste som finns i den här världen. Kärlek.
Josefin Teserius är medlem sedan 83.2 Josefin Teserius har 31 publicerade verk

Inloggning

Logga in och för att skapa din profil. Utöver får du möjlighet att redigera dina verk och du har möjlighet att nå högre medlemsstatus .

Glömt lösenord?
Annons:
Hur blir man veckans författare?

Veckans författare:

Kisselord

Jag är en glad och pigg författare som skrivit sedan 2005, det var då som jag började skriva dikter i skolan. Jag skrev också noveller. Jag har skrivit över 10 böcker och är också poet och kompositör!…

Kisselord

På andra plats denna veckan: Sten Wiking