Publicerat
Kategori: Dikter

Jag är ute i något ärende

Ett stillsamt umgänge. Där, en gång genom den japanska parken. Ute på gatan igen. En högväxt kvinna. Trafik utan väg. Författarna till Bibelns rader har redan sagt det. Hur farligt och hur meningslöst livet. Men nödvändigt. Varför? För att ordet ska överleva.
Jag är ute i något ärende. Hittar vägen. Går och går. Kan jag ge minnesmärkena en rättvis värdering? Skulle de kunna bytas ut och likväl få mig att tro mig vara på rätt väg? En skog. Löv. Mönster. Massa. Utbytbar. Jag ropar. Inget svar. Jag skrattar och tror att det ska höras. Inget. Jag sörjer. Jag uppsöker inte min far. Min far känner inte min existens. Han ser mig, men vet inte vad han ser. Det förändrar mig. Sonen och den helige anden. Jag går därifrån.
Hon har nya ögon. Ser de, ser de inte, jag vet inte. En förlamande smärta.

Ture Holmberg

Status: Guld författare

tror bestämt att jag gör mig bäst som obeskriven, men den som gör sig omaket att ta sig genom mina kommande ordmassor kommer förmodligen att forma just något liknande en beskrivning f.ö. kan man se sig mätt på Facebook
Ture Holmberg är medlem sedan 2023 Ture Holmberg har 285 publicerade verk

Inloggning

Logga in och för att skapa din profil. Utöver får du möjlighet att redigera dina verk och du har möjlighet att nå högre medlemsstatus .

Glömt lösenord?
Annons:

spelsidor utan svensk licens kan du spela dina favoritspel och placera spel på olika sporter

Hur blir man veckans författare?

Veckans författare:

Anders Berggren

Skrivande livsnjutare. Jakten Efter Verkligheten är efter Förändringen den andra utkomna boken i en tilltänkt serie om fem. Skriver nu Jakten på Sanningen.

Anders Berggren

På andra plats denna veckan: Klas Stenborg