Publicerat
Kategori: Dikter om längtan

Kosmos

Vågorna skvalpar mot kajen, vinden är stark idag. Blåsten är välkommen i den gassande solen. Den flyktiga sommaren är äntligen här, efter en alltför lång vinter.

Jag ser på båtarna som passerar,
en båt har motorstopp och bärgas av en annan.
Man hör sorlet av andra sommarnjutare som samlats på kajen. Många sitter med en glass inköpta i kiosken en bit bort, andra swishar förbi på cykel.

Med havet utbrett framför mig så fyller du plötsligt mina tankar igen. Jag vet inte varför jag förknippar havet med dig. Är det dess oberäkneliga sätt? Är det mystiken? Är det styrkan? Eller är det faktumet att havet ger mig en känsla av hemma och sinnesro, precis som du? Kanske är det en kombination av dessa faktorer.

Jag tar ett djupt andetag och låter havsluften fylla mig. Jag känner hur den sakta fyller varje cell, förutom mitt hjärta som ekar tomt. Ett svart hål mitt i bröstet, det enda mörka molnet denna underbara sommardag. Längtan suger i magen likt barnet på bänken intill suger på sin glass.

Min blick dansar över vattnet, precis som båtarna på vågorna. Jag flyter in i en fantasi, där du och jag seglar hand i hand över vattnet. Där dina ögon möter mina och vi träder in i ett annat kosmos, bara för oss. Där sol, måne och stjärnor slåss om vår uppmärksamhet men vi ser bara varandra.

Jag kastas ur mina fantasier av mobilens varning om lågt batteri. Jag drar en djup suck och kastar en sista längtande blick över havet innan jag reser mig. Det är dags att återvända till verkligheten, en verklighet där du inte finns.

Mitt namn är Josefin Teserius och jag är 28 år gammal. Jag har skrivit texter och berättelser sedan jag var liten, skrivandet fungerar som en slags terapi för mig. Ibland behöver man helt enkelt formulera sina tankar i text för att få ordning på dom. Jag är också en hopplös romantiker, som försöker sätta ord på det vackraste och det svåraste som finns i den här världen. Kärlek.
Josefin Teserius är medlem sedan 83.2 Josefin Teserius har 35 publicerade verk

Inloggning

Logga in och för att skapa din profil. Utöver får du möjlighet att redigera dina verk och du har möjlighet att nå högre medlemsstatus .

Glömt lösenord?
Annons:
Hur blir man veckans författare?

Veckans författare:

Fredrik Trulsson

Inga stordåd, böcker, eller barn, men förhoppningsvis ett gott hjärta. Allt gott till er alla som besökt, läst och övertygat mig! :-) Är du mer nyfiken, samt modig, så finns jag här för dig,…

Fredrik Trulsson

På andra plats denna veckan: Anders Berggren