Publicerat
Kategori: Dikter

Kroppsrytmen

Tänker helt enkelt på annat. Och varför detta annat inte får plats här är jag inte människa att utreda. Är det styrt av hormonflödet? Det också. Var ska jag finna en fristad? Om inte i öknen.
Ja, baletten är sannerligen, när den funnit sitt uttryck i dansaren, den mest sensuella och förandligade konstarten. Kroppsrytmen och musiken bildar en enhet lika odelbar som bilden av människan. När dansaren inte förstår, svär rörelsen värre än en svordom i kyrkan. Man vrider sig ur led. I leda.
Var skämmer å andra sidan inte ett forminslag som enbart vädjar till ett sinne?
Ett ord som bryter meningen, en färg som står för sig själv, en melodisk sekvens som intet är utom upprepning, en arkitektonisk åtbörd som ger sådant fäste åt ögat att det fastnar. Vad mer?

Ture Holmberg

Status: Guld författare

tror bestämt att jag gör mig bäst som obeskriven, men den som gör sig omaket att ta sig genom mina kommande ordmassor kommer förmodligen att forma just något liknande en beskrivning f.ö. kan man se sig mätt på Facebook
Ture Holmberg är medlem sedan 2023 Ture Holmberg har 268 publicerade verk

Inloggning

Logga in och för att skapa din profil. Utöver får du möjlighet att redigera dina verk och du har möjlighet att nå högre medlemsstatus .

Glömt lösenord?
Annons:

spelsidor utan svensk licens kan du spela dina favoritspel och placera spel på olika sporter

Hur blir man veckans författare?

Veckans författare:

Anders Berggren

Skrivande livsnjutare. Jakten Efter Verkligheten är efter Förändringen den andra utkomna boken i en tilltänkt serie om fem. Skriver nu Jakten på Sanningen.

Anders Berggren

På andra plats denna veckan: Klas Stenborg