Publicerat
Kategori: Novell

Är detta rimligt

Jag uthärdar inte att vänta på att tungsinnet ska masa sig ur kroppen. Ej heller lyckas jag fånga de första orden eller intrycken. Sambandet mellan dessa omständigheter går inte att säkerställa och jag anser det inte uppenbart, men visst gör mig de tunga morgontankarna orörlig och ordknapp. Jag ältar. Kan man älska den ältande? Kan man älska överhuvudtaget? Kan den ältande, om nu kärlek är möjlig, älska? Kan jag någonsin tro på min kärlek? Jag uttalar orden och bävar. Att älska är sannerligen att ge sig ut mot branten.
Aldrig kompromissar jag så som i kärleken, vilket inte betyder att jag slutat drömma om den rena. Denna dröm har gett mig mycket litet åter. Jag när den stundligen från mitt hjärta, offrar från alla sidor av mitt liv, bygger altare och katedraler och vad sker? När jag minst anar det kan den titta in med sitt oskuldsfulla ansikte och med sitt leende tända min fladdrande låga till full styrka. För ett ögonblick ligger allt i ljus och lyckan lägger sina händer i mina och det omöjliga står där i egen gestalt och allt blir sant, tills ögonblicket sluts och allt åter är som inget skett. Detta lär mig inte att sluta drömma, men om lyckans kortvarighet. Är detta rimligt? Ja.
Om jag alls inte upplevt lycka, skulle situationen då varit helt annorlunda? Det kan väl inte jag veta. Helt annorlunda vore för övrigt, i fråga om svårmod, knappast möjligt. Kanske menar du att utan drömmen om lycka skulle allt te sig mycket ljusare. Där inget ljus lyst så starkt som lyckans, skulle den ej kunna saknas eller tänkas som ett tillstånd, som vid jämförelse skulle göra den dagliga tillvaron så dyster som den nu syns.

Ture Holmberg

Status: Guld författare

tror bestämt att jag gör mig bäst som obeskriven, men den som gör sig omaket att ta sig genom mina kommande ordmassor kommer förmodligen att forma just något liknande en beskrivning f.ö. kan man se sig mätt på Facebook
Ture Holmberg är medlem sedan 2023 Ture Holmberg har 285 publicerade verk

Inloggning

Logga in och för att skapa din profil. Utöver får du möjlighet att redigera dina verk och du har möjlighet att nå högre medlemsstatus .

Glömt lösenord?
Annons:

spelsidor utan svensk licens kan du spela dina favoritspel och placera spel på olika sporter

Hur blir man veckans författare?

Veckans författare:

Anders Berggren

Skrivande livsnjutare. Jakten Efter Verkligheten är efter Förändringen den andra utkomna boken i en tilltänkt serie om fem. Skriver nu Jakten på Sanningen.

Anders Berggren

På andra plats denna veckan: Klas Stenborg