Publicerat
Kategori: Novell

Att göra sig fri innebär ovillkorlig relation

Det har gått ett par månvarv sen jag öppnade det här dokumentet. Jag läser vidare.
I dryga fem år har jag letat efter liket i min börda. Och så skriver jag mystik, jag vågar till sist nämna den solkiga trivialiteten med ett nytt namn. Det tar inte lång tid för mig att acceptera namnet på gåvan från H. Och? Jo, O heliga Gud. Ja, och liket? Det lever och dess namn är heligt. Hm, liket? Ja, du har kanske rätt, liket är mitt ja, där svaret skulle varit nej, men det är väl komiskt att det lever det också. Visst.
Att försöka nämna det redan skrivna vid sitt rätta namn är att falsifiera det. Det må vara hänt, men det ställer det kommande i en så dunkel vrå att det endast med stor svårighet söker sig ut.
Min egen beteckning, kanske aldrig uttalad, kommer naturligtvis från forskarbordet där det ur böckerna staplade i oregelbundna travar sticker ut lappar - som hade böckerna något på tungan alldeles beredda att spotta ut det. Där mitt i spottkaos sitter jag elektrifierad av den laddade stämningen. Nu efter tjugo års kaotiskt skrivande har jag byggt in mig på två håll med böcker. Blir det som jag föreställer mig kommer en tredje vägg till i min livstid. Sen är det, så att säga, bara att lägga locket på.
Detta skulle man kanske kunna kalla en digression. (Jag avviker från ämnet. Jag avviker i själva verket från platsen. Jag finner mig dessvärre mitt i min tid. Värre för vem är osagt. I vittnens frånvaro skulle jag kunna påstå vad som helst. Strängteorin införlivas i den mest restriktiva medvetenhet. Jag går aldrig ensam på stranden. Joyce ler.)
Samtiden sitter i ett stadigt begrepp. Att göra sig fri innebär ovillkorlig relation.

Ture Holmberg

Status: Guld författare

tror bestämt att jag gör mig bäst som obeskriven, men den som gör sig omaket att ta sig genom mina kommande ordmassor kommer förmodligen att forma just något liknande en beskrivning f.ö. kan man se sig mätt på Facebook
Ture Holmberg är medlem sedan 2023 Ture Holmberg har 442 publicerade verk

Inloggning

Logga in och för att skapa din profil. Utöver får du möjlighet att redigera dina verk och du har möjlighet att nå högre medlemsstatus .

Glömt lösenord?
Annons:

spelsidor utan svensk licens kan du spela dina favoritspel och placera spel på olika sporter

Hur blir man veckans författare?

Veckans författare:

Ture Holmberg

Tror bestämt att jag gör mig bäst som obeskriven, men den som gör sig omaket att ta sig genom mina kommande ordmassor kommer förmodligen att forma just något liknande en beskrivning f.ö. kan man…

Ture Holmberg

På andra plats denna veckan: Anders Berggren