Publicerat
Kategori: Novell

Att låta bli

Att utan ett ord radera.
Att låta bli.
Att tiga.
För den minnesgoda innefattas inte bara det skedda utan också det kommandes många möjligheter i nuet, vars egentliga utsträckning dock inte kan räknas längre än den tid som sinnenas retning är aktiv i det medvetna.
Kanske förhåller det sig med en svag elektrisk impuls i någon hjärnans kråkvinkel som med den berömda fjärilens vingslag i Kina, att den månader senare visar sig som en själslig orkan på någon offentlig arena.
Behovet att vara man
Det manliga behovet
Att bara vara kvinna
Dalai Lama sitter omgiven av näringslivsgiganter, någon affärsjournalist, en biskop och Bodil Jönsson när jag slår på teven. Jag har hört att hans härvaro väckt uppståndelse långt bort i Kina. Det är upprörande att se honom i kretsen av de i anden frånvarande. Men Bodil Jönsson, tänker jag, går naiviteten på torra land. Underdånigt framstavar var och en sin fråga. Tålmodigt svarar högheten på de skamlösas frågor. Fyrabarnsmamman undrar hur man ska komma till rätta med överbefolkningen. Curt Nicolin framhåller att han alltid anställt chefer efter i första hand etiska kriterier, men undrar likväl över hur vi ska kunna få en fredligare värld. Vem betvivlar mammans oro för barnbarnen, vem Nicolins omsorg om aktieägarna, vem rörs inte av denna uppvisning i oförbätterlighet och vem kan bevara tillförsikten. Här gäller inget annat än att själv ta ansvar, var och en för sig.

Ture Holmberg

Status: Guld författare

tror bestämt att jag gör mig bäst som obeskriven, men den som gör sig omaket att ta sig genom mina kommande ordmassor kommer förmodligen att forma just något liknande en beskrivning f.ö. kan man se sig mätt på Facebook
Ture Holmberg är medlem sedan 2023 Ture Holmberg har 285 publicerade verk

Inloggning

Logga in och för att skapa din profil. Utöver får du möjlighet att redigera dina verk och du har möjlighet att nå högre medlemsstatus .

Glömt lösenord?
Annons:

spelsidor utan svensk licens kan du spela dina favoritspel och placera spel på olika sporter

Hur blir man veckans författare?

Veckans författare:

Anders Berggren

Skrivande livsnjutare. Jakten Efter Verkligheten är efter Förändringen den andra utkomna boken i en tilltänkt serie om fem. Skriver nu Jakten på Sanningen.

Anders Berggren

På andra plats denna veckan: Klas Stenborg