Publicerat
Kategori: Novell

Bildning och beteende

Så låt oss då ta vårt förnuft tillfånga!
Vad angår mitt förnuft Dig? Vad angår Ditt mig? Hur skulle min brist på ordning kunna samsas med Din osvikliga känsla för rätt sak på rätt plats? Hur skulle Din inskränkta syn på tillvaron kunna infogas i mitt vidsträckta blickfång utan att helt förblekna? Varför skulle jag uppge mina surt förvärvade privilegier för en osäker gemenskap byggd på en tvivelaktig bildningsgrund eller ett demokratiskt moras? Vad annat kan man önska än lugn och ro, att få utöva sitt hederliga yrke på en fast värdegrund? Varför skulle jag ta ansvar för det jag saknar kompetens och håg? Har jag verkligen inte annat att bekymra mig över än tillståndet i världen? Ska jag behöva ta ställning till vad kunskap är och kan vara, till tidens svajiga beteendeideal, till kollegers bevekelsegrunder, till orsakerna till elevers abnormitet, till föräldrars ständiga tillkortakommanden? Har jag inte rätt att kräva att få som jag vill? Eller att få vad jag tror mig veta att alla andra har? Kan jag inte kräva att bli förstådd bara genom det faktum att jag är?

Ture Holmberg

Status: Guld författare

tror bestämt att jag gör mig bäst som obeskriven, men den som gör sig omaket att ta sig genom mina kommande ordmassor kommer förmodligen att forma just något liknande en beskrivning f.ö. kan man se sig mätt på Facebook
Ture Holmberg är medlem sedan 2023 Ture Holmberg har 268 publicerade verk

Inloggning

Logga in och för att skapa din profil. Utöver får du möjlighet att redigera dina verk och du har möjlighet att nå högre medlemsstatus .

Glömt lösenord?
Annons:

spelsidor utan svensk licens kan du spela dina favoritspel och placera spel på olika sporter

Hur blir man veckans författare?

Veckans författare:

Anders Berggren

Skrivande livsnjutare. Jakten Efter Verkligheten är efter Förändringen den andra utkomna boken i en tilltänkt serie om fem. Skriver nu Jakten på Sanningen.

Anders Berggren

På andra plats denna veckan: Klas Stenborg