Publicerat
Kategori: Novell

Cyklade hem

Jag behöver åtminstone inte söka stöd i historien. Säg det som den inte förmått bära upp. Att vakna varje morgon som den samma gamla människan, le åt igenkännandet och njuta av att få uppleva en helt ny dag på precis samma sätt. Jag ser eller snarare känner luften, himlen eller ska jag säga atmosfären eller universum bereda plats åt allt det som jag brukar betrakta mer från dess egna yttre form. Vilken är skillnaden? Det ligger liksom ett lock på, under vilket det inneslutna ligger fast, oföränderligt dag för dag. Det ligger där så stilla, för att jag ska lära känna det särskilt noga. Bilarna bökar sig mödosamt fram genom lufttäcket. Mördarna höjer sina knivar i en evig rörelse. Tårarna trillar arketypiskt längs människans lemmar. Doften äter sig in. Ungdomligheten lyser ur varje ansikte. Ur illdådstankarna tränger en mänsklig längtans rop. Så svagt.
- Vad hittar man inte på för att förlika sig.
- Behovet att förstå står inte i någon rimlig proportion till omöjligheten.
Nej, verkligheten har inga känslor, den må sen vara hur kall som helst.
Søren Kierkegaard, Karen Blixen, Friedrich Nietzsche, Seamus Heaney, Herbert Tingsten, Franz Kafka, Fredrik Böök, Ragnar Josephson har varit mina gäster i sommar.
Var på Brogatans säsongöppning. Packat. En viss vantrivsel byttes i trevnad tillsammans med Terje och hans halvsvenska fru. Vi talade om rädslan för att visa upp sig. Den aldrig släpper men kanske kamouflerar sig eller skaffar den kanske sig ett eget rum dit den så småningom drar sig tillbaka. Gick tidigt tillsammans med dem. Sommarkvällen ännu ljus och varm. Cyklade hem på min nyframtagna och renoverade Mustang.

Ture Holmberg

Status: Guld författare

tror bestämt att jag gör mig bäst som obeskriven, men den som gör sig omaket att ta sig genom mina kommande ordmassor kommer förmodligen att forma just något liknande en beskrivning f.ö. kan man se sig mätt på Facebook
Ture Holmberg är medlem sedan 2023 Ture Holmberg har 268 publicerade verk

Inloggning

Logga in och för att skapa din profil. Utöver får du möjlighet att redigera dina verk och du har möjlighet att nå högre medlemsstatus .

Glömt lösenord?
Annons:

spelsidor utan svensk licens kan du spela dina favoritspel och placera spel på olika sporter

Hur blir man veckans författare?

Veckans författare:

Anders Berggren

Skrivande livsnjutare. Jakten Efter Verkligheten är efter Förändringen den andra utkomna boken i en tilltänkt serie om fem. Skriver nu Jakten på Sanningen.

Anders Berggren

På andra plats denna veckan: Klas Stenborg