Publicerat
Kategori: Novell

Den klara stämman

Så mycken falskhet ryms det här. Ja, och där? I hennes bröst? Jag kan inte tala om henne.
Jag kan inte tala om mig. Jag ordar i smärtans blindo. Jag kan inte tala, jag bara måste. Så små är dock till sist anspråken. Överleva till nästa andetag, kanske till kvällen, kanske till nästa dag. Slippa det mest fasansfulla. Inte kännedomen om det, den finns, så långt det nu är möjligt, men att slippa för egen del, för skammens skull, för den allt sönderslitande rädslans, för medkänslans absoluta tillkortakommande, för barnets. Om jag finge, skulle jag kyssa marken där det ägt rum. Om jag finge möta henne? Det är en annan oerhörd fråga. Om jag sluppe rädslan för en stund. Varför inte för alltid? Jag vill inte dö, trots allt, tror jag. Jag hoppas fortfarande på miraklet.
Varför Bach, Shakespeare och Kafka? Den klara stämman. Den som höjer sig över tid och rum. Den som fordrar människan och talar till henne. Nog! Basta! Slut nu!

Ture Holmberg

Status: Guld författare

tror bestämt att jag gör mig bäst som obeskriven, men den som gör sig omaket att ta sig genom mina kommande ordmassor kommer förmodligen att forma just något liknande en beskrivning f.ö. kan man se sig mätt på Facebook
Ture Holmberg är medlem sedan 2023 Ture Holmberg har 268 publicerade verk

Inloggning

Logga in och för att skapa din profil. Utöver får du möjlighet att redigera dina verk och du har möjlighet att nå högre medlemsstatus .

Glömt lösenord?
Annons:

spelsidor utan svensk licens kan du spela dina favoritspel och placera spel på olika sporter

Hur blir man veckans författare?

Veckans författare:

Anders Berggren

Skrivande livsnjutare. Jakten Efter Verkligheten är efter Förändringen den andra utkomna boken i en tilltänkt serie om fem. Skriver nu Jakten på Sanningen.

Anders Berggren

På andra plats denna veckan: Klas Stenborg