Publicerat
Kategori: Novell

Det andra tar överhanden

Inspirationen till dagens skräpbaserade installationer kommer knappast från den man, som under någon bro i Berlin samlade och ordnade saker han hittade på marken, men till mig kom den. Det var längesen nu. Hans ambition var knappast att ur det använda skapa ett eget uttryck. Mer låg den åt passagerarlistan efter ett havererat flygplan, åt högarna av hopsamlade ting från de utrotade i koncentrationslägren, mer av sorgfällig omsorg om allt som varit i människans hand, om det som omfattats av hennes längtan, tjänat en stund och sedan fallit ur.
Varför är det omöjligt att skriva för tjugotre år sedan låg kriget väsentligt närmre?
Och ändå tycks det mig nödvändigt.
Därför att det ligger så långt från sanningen.
Och nödvändigheten når aldrig den andäktiga tystnad och den allt genomträngande blick, som vore dess fulla uttryck.
Gud nämligen.
Näst denna nödvändighet ligger begäret att leva, det oemotståndliga behovet, som går att avläsa i varje individs anlete, där dagen skriver sin vers om och om igen.
Det andra tar överhanden.

Ture Holmberg

Status: Guld författare

tror bestämt att jag gör mig bäst som obeskriven, men den som gör sig omaket att ta sig genom mina kommande ordmassor kommer förmodligen att forma just något liknande en beskrivning f.ö. kan man se sig mätt på Facebook
Ture Holmberg är medlem sedan 2023 Ture Holmberg har 442 publicerade verk

Inloggning

Logga in och för att skapa din profil. Utöver får du möjlighet att redigera dina verk och du har möjlighet att nå högre medlemsstatus .

Glömt lösenord?
Annons:

spelsidor utan svensk licens kan du spela dina favoritspel och placera spel på olika sporter

Hur blir man veckans författare?

Veckans författare:

Ture Holmberg

Tror bestämt att jag gör mig bäst som obeskriven, men den som gör sig omaket att ta sig genom mina kommande ordmassor kommer förmodligen att forma just något liknande en beskrivning f.ö. kan man…

Ture Holmberg

På andra plats denna veckan: Anders Berggren