Publicerat
Kategori: Novell

Det starkaste som finns

Ibland gör sig sorgen påmind fastän jag borde vara arg. Ilskan är betydligt lättare att hantera, ilska ger kraft. Jag vill fortsätta vara arg, för att jag måste vara stark. Jag måste. Att vackla är inte ett alternativ när det viktigaste jag har står på spel.

I mörkret smyger sig en tår fram och rinner längs med kinden. Jag torkar kvickt bort den med handen och tar ett djupt andetag. Jag frågar mig hur allt kunde gå så fel?
Jag får påminna mig själv om att saker sker av en anledning. Så måste det väl ändå vara?

Jag glider ur min säng och tassar på tå, försiktigt bort till deras sängar. Jag studerar deras ansikten i det dunkla rummet. Anar precis konturerna av deras små näsor och halvöppna munnar. Napparna har i vanlig ordning ramlat ur och ligger bredvid på kudden. Deras tunga andetag är ett av de vackraste ljud som finns.

Ytterligare en tår letar sig envist fram, men denna gång är det inte av sorg. Jag inser att det finns en kraft starkare än ilska och det är kärlek. Det är därför vi kommer klara detta. Älskade barn, ni är trygga nu. Det ska mamma se till.

Josefin Teserius

Status: Brons författare

Mitt namn är Josefin Teserius och jag är 26 år gammal. Jag har skrivit texter och berättelser sedan jag var liten, skrivandet fungerar som en slags terapi för mig. Ibland behöver man helt enkelt formulera sina tankar i text för att få ordning på dom. Jag har nyfunnen inspiration och lär publicera här en del. Jag hoppas att mina texter kan beröra någon.
Josefin Teserius är medlem sedan 2020 Josefin Teserius har 17 publicerade verk

Inloggning

Logga in och för att skapa din profil. Utöver får du möjlighet att redigera dina verk och du har möjlighet att nå högre medlemsstatus .

Glömt lösenord?
Annons:
Hur blir man veckans författare?

Veckans författare:

Inga-Britt IB Gustafsson

Jag heter Inga-Britt IB Gustafsson, författare och konstnär. Känslor är något som ligger mig varmt om hjärtat, speciellt de negativa, eftersom många flyr från dessa. Genom livskriser växer vi…

Inga-Britt IB Gustafsson

På andra plats denna veckan: Christoffer Andersson