Publicerat
Kategori: Novell

Du förstår, säger han med illa dolt hot

Härmed undertecknar jag de mänskliga rättigheterna, vilka jag sålunda kvitterar.
Jag trevar mig fram genom musikhistorien och pianots klanger fyller rummen och salarna och dämpas av den tjocka rosenoljedoften i budoaren. Tjatter och skratt tävlar om örats gunst.
Vid vilken grad övergår ordningen i frihet?
När ska civilisationen våga spegla sig i barbariet?
Vem ska bli den förste att riva väggen till Gud?
Vad ska slutligen vara grunden för människan?
Jag ser ditt kön, ditt armod och din rikedom, jag känner din nations gränser, jag hör ditt främmande tungomål och jag gläds.
I bokstavstron söker sig undermeningen förgäves mot ytan.
När man inte längre kan tro på bokstaven bygger man luftslott. Låt oss alla överlämna oss åt lufthavet och segla runt i varandras boningar.
Jag söker dig och törnar mot din kantighet. Ömsesidigt stötta krymper vi ihop kontaktytan dit all överkänslighet leder sina trådar.
- Du förstår inte, säger den som inte räknat med att motsägas.
- Jag förstår, säger den som tröttnat på sina motsägelser.
- Jag förstår inte, säger den som fortfarande sätter sina förhoppningar till förståelsen.
- Du förstår, säger han med illa dolt hot.
Istället för att läsa vad du just nu gör kunde du låta dig ledas mellan skyskraporna i New York i doften från tunnelbanan och ugnarna av Blaise Cendrars syner av munkar och horor. Sakna suget från cigarretterna och längtan till det välfyllda bokrummet. Den vördsamma hjälpsamheten hos de ännu tjänande.
Man riskerar alltid att möta den som vet bättre - SJUFALLT BÄTTRE - varför inte nästa gång låta henne/honom ta hand om hela saken. Tänk bara att slippa undan alla misstag, allt fult, allt skamligt, allt som ådrar sig andras misshag och allt som i längden inte gör annat än bryter ned dig själv.
- Bli odödlig! Avstå allt!

Ture Holmberg

Status: Guld författare

tror bestämt att jag gör mig bäst som obeskriven, men den som gör sig omaket att ta sig genom mina kommande ordmassor kommer förmodligen att forma just något liknande en beskrivning f.ö. kan man se sig mätt på Facebook
Ture Holmberg är medlem sedan 2023 Ture Holmberg har 432 publicerade verk

Inloggning

Logga in och för att skapa din profil. Utöver får du möjlighet att redigera dina verk och du har möjlighet att nå högre medlemsstatus .

Glömt lösenord?
Annons:

spelsidor utan svensk licens kan du spela dina favoritspel och placera spel på olika sporter

Hur blir man veckans författare?

Veckans författare:

Ture Holmberg

Tror bestämt att jag gör mig bäst som obeskriven, men den som gör sig omaket att ta sig genom mina kommande ordmassor kommer förmodligen att forma just något liknande en beskrivning f.ö. kan man…

Ture Holmberg

På andra plats denna veckan: Anders Berggren