Publicerat
Kategori: Novell

Du vill göra mig lycklig, säger du

Javisst sitter jag med hela kroppen här och diktar, både mitt i tiden och glömsk av den, både hitom och bortom, både på resande fot och med hennes fot i handen. I ett evigt förlorat ögonblick mellan två skenskarvar i ett obestämt ljus från en enda oförglömlig natt ligger jag en armslängd från, men förenad med min okända hälft. Inget av det kan återskapas. En oändlig serie av tillfälligheter utgör resvägen eller den utdragna födelsen som inte ens låter avsluta sig i den sista utandningen. Jag förblir. Ska jag också tillskriva mig det föregående, vilket tycks mig alltmer oavvisligt, står jag i tidens begynnelses mitt bland de första tusendels sekunderna och likväl villrådig åt vilket håll jag ska fortsätta.
Timligheten strosar kring i rimligheten vars enda gräns är evighetens. När jag talar om döden talar jag lika mycket med den som i den.
Att leva som i döden.
Att leva som död.
Att leva död.
Att leva döden.
Att leva blott död.
Att leva evigt döende.
Att leva evigt.
Att tro det minsta.
Ett plötsligt avbrott och jag befinner mig i mina sinnens garn.
O var dags samtal som tömmer svarslådan.
Nej, förmågan kan inte vara märklig, inget kan det, jag blygs över det slarv jag stryker över sinnesförnimmelserna. Det som är är, jag måste väl se det, höra det, smaka det och smeka, förkroppsliga, träda in i, införliva i min gestalt, vara exakt, inte märklig, utan märkbar.
Med mognad vidgas ögonblicket. Låter sig avläsas också sedan det förrunnit.
Du vill göra mig lycklig, säger du,
men jag frågar ju inte efter lyckan.
Jag drivs av nyfikenheten och stävjas av ledan.

Ture Holmberg

Status: Guld författare

tror bestämt att jag gör mig bäst som obeskriven, men den som gör sig omaket att ta sig genom mina kommande ordmassor kommer förmodligen att forma just något liknande en beskrivning f.ö. kan man se sig mätt på Facebook
Ture Holmberg är medlem sedan 2023 Ture Holmberg har 432 publicerade verk

Inloggning

Logga in och för att skapa din profil. Utöver får du möjlighet att redigera dina verk och du har möjlighet att nå högre medlemsstatus .

Glömt lösenord?
Annons:

spelsidor utan svensk licens kan du spela dina favoritspel och placera spel på olika sporter

Hur blir man veckans författare?

Veckans författare:

Ture Holmberg

Tror bestämt att jag gör mig bäst som obeskriven, men den som gör sig omaket att ta sig genom mina kommande ordmassor kommer förmodligen att forma just något liknande en beskrivning f.ö. kan man…

Ture Holmberg

På andra plats denna veckan: Anders Berggren