Publicerat
Kategori: Novell

Eller knappast; novell eller dikt; tro eller övertro; vantro eller otro; oikofobi eller megalofobi

Ett tillstånd där allt samlats till utslätande samvaro.
Jag såg, men tittade bort. Jag trodde inte att där fanns något att förstå. Jag ställde mig vid sidan av det som jag tyckte sidställt. Vågade inte ens ställa frågan. Ordet solidaritet.
I solidaritet med vem? Med vad? Vilken gemensamma idé skulle kunna sväva över detta slumpvisa kollektiv? Vilken grund vilade det på, utom det rostiga skrovets okontrollerade hållfasthet mot havets kalla förrädiska yta? Högtalarröstens solkigt manierade omtanke, som mässar som om vi redan vore döda, skingrade av godtycklighetskrafter ingen funnit det värt att vare sig försöka förstå eller sopa under sin makts matta. Uppfattar ett samtal om affärer, där ordet klausul uttalas som om det gällde något auktoritativt, något som försäkrade existensen som Gud den troende. Från, som jag tror, samma mun uttalas på hemresan frågan: var är våra fruar? som om också denna fråga kunde binda de förskingrade vid något, nämligen en tid sedan länge flydd; man har inga fruar längre och har man någonsin haft, har det inte varit annat än en bristfällig ideologi om samhällsgrundval. (Jag sparar maniskt. Men lika ihållande utelämnar jag.) Att svika en nation för en vän. Ja. En röst. Ett öde. En människas liv. Försoning.

Ture Holmberg

Status: Guld författare

tror bestämt att jag gör mig bäst som obeskriven, men den som gör sig omaket att ta sig genom mina kommande ordmassor kommer förmodligen att forma just något liknande en beskrivning f.ö. kan man se sig mätt på Facebook
Ture Holmberg är medlem sedan 2023 Ture Holmberg har 432 publicerade verk

Inloggning

Logga in och för att skapa din profil. Utöver får du möjlighet att redigera dina verk och du har möjlighet att nå högre medlemsstatus .

Glömt lösenord?
Annons:

spelsidor utan svensk licens kan du spela dina favoritspel och placera spel på olika sporter

Hur blir man veckans författare?

Veckans författare:

Ture Holmberg

Tror bestämt att jag gör mig bäst som obeskriven, men den som gör sig omaket att ta sig genom mina kommande ordmassor kommer förmodligen att forma just något liknande en beskrivning f.ö. kan man…

Ture Holmberg

På andra plats denna veckan: Anders Berggren