Publicerat
Kategori: Novell

Ett skratt, ett famntag, jag minns inte vilket

Självkännedomen står kritiken nära och suger näring ur skaparkraften. Kan man välja bort den, eller är det en förbannelse man bara drabbas av och får försöka använda så litet nedbrytande som möjligt? En slags vängåva från Gud trots allt. - Se här min vän, nu kan Du inte konkurrera med mig, men något litet kan det hjälpa Dig att förstå mitt verk.
Man blir till löje, man blir till, man blir hård.
Så, då var det inget med de ord vi bytt. Inget värde i mina, inget i dina. Bara triviala lögner, inget att minnas. Ett skratt, ett famntag, jag minns inte vilket, en stund vid spisen, sen inget mer. Det tog oss en eon att fylla vårt rum med tomhet. Med nedslagen blick skildes jag från dig. Jag hörde dig upprepa. Jag tog i tanken ett steg tillbaka, men blev. Det var slut, nu var det slut. Då vart rum och tid för den stora sorgen. En smärta över hela livet bredde ut sig. Inget steg kunde jag ta utan att gå på vårt liv, inget kunde jag se utan att se vårt liv, ingen tanke var utan dig. Jag kände så väl igen mig i din frånvaro. Hur länge hade du inte varit mitt enda sällskap. Mest i din frånvaro. Litet i din närvaro. Den jag aldrig förstod och sällan kände. Du slog ut som maskrosen i morgonljuset. Du försvann som ödlan mellan stenarna. Du skrek den fråga som jag aldrig lyckades fånga. Du teg i vrede och slöt dig om dig själv oåtkomlig och självtillräcklig. Jag led främlingskapets och exilens ånger. Ansvarig men utan nåd, utan återvändo, utan tro, utan kärlek. Nu sitter jag här vid sidan av hoppet på ödesbranten. Förälskad, övergiven, otillräcklig. Ond ömsom, ömsom förlåtande. Denna otäcka dröm. Ordlös.
Hur väl jag vet att jag måste tiga och hur illa jag förvaltar möjligheten att tala.
Natur och sanning. Njutning och förnedring. Ansvar och öde.

Ture Holmberg

Status: Guld författare

tror bestämt att jag gör mig bäst som obeskriven, men den som gör sig omaket att ta sig genom mina kommande ordmassor kommer förmodligen att forma just något liknande en beskrivning f.ö. kan man se sig mätt på Facebook
Ture Holmberg är medlem sedan 2023 Ture Holmberg har 285 publicerade verk

Inloggning

Logga in och för att skapa din profil. Utöver får du möjlighet att redigera dina verk och du har möjlighet att nå högre medlemsstatus .

Glömt lösenord?
Annons:

spelsidor utan svensk licens kan du spela dina favoritspel och placera spel på olika sporter

Hur blir man veckans författare?

Veckans författare:

Anders Berggren

Skrivande livsnjutare. Jakten Efter Verkligheten är efter Förändringen den andra utkomna boken i en tilltänkt serie om fem. Skriver nu Jakten på Sanningen.

Anders Berggren

På andra plats denna veckan: Klas Stenborg