Publicerat
Kategori: Spänning noveller

Sammanträffande

Terminalen var kall men hade möblerats med fåtöljer och soffor. Karl satte sig vid ett kaffeborden och beställde en kaffe latte. Han skulle ju resa till Latinamerika, så för honom var terminalen en perfekt plats att fördriva tiden på. Personalen gav ett vänligt och hjälpsamt intryck. Med fullpackade väskor gick han igenom passkontrollen och vidare in på Pressbyrån där han köpte sig en tidning. Han konkade sedan vidare till vänthallen som var tom på resenärer. Hade han misstagit sig och gått fel? ”Nej” svarade en vakt när han ställde frågan om det var rätt gate.
Lättade satte sig Karl och såg resenärerna droppa in efter hand. Karl såg på sitt armbandsur emellanåt. Klockan började närma sig avgång. Utan att personal informerade resenärerna. En kvinna stannade till framför honom, frågade vart flyget till Indonesien avgick och vilken korridor som ledde till gaten.
” Jag vet inte” svarade Karl
”Då vet vi lika lite” svarade kvinnan. Hon ville ha ett svar. Det fanns ju ingen personal att fråga. Den personal som fanns tillgänglig var ju upptagna med att kontrollera pass.
Klockan hade passerat 07.00. då flyget skulle ha lämnat landningsbanan. Karl skulle vara i färd med att äta frukost. Tidningen som han hade handlat kunde han utantill vid det här laget. Karl gick några varv i gatens vänthall. Han köpte kaffe. Somnade. Vaknade över att en resenär rörde sig, låg mot hans axel. Kvinnan kom tillbaka efter att ha varit vid sin gate.
”Mitt flyg är försenat och avgår om tre timmar!” utbrast hon förfärat. ” Kan jag sätta mig här så länge”
” Det får du absolut” svarade Karl
De samtalade om allt möjligt, om tidigare resor, litteratur. En gemensam nämnare som de hade var musikintresset. Hon skulle besöka en festival och Karl skulle bara lyssna på Spotify. Flygmotorerna avbröt samtalet. Personalen utropade att planet var klart för att lyfta. De hörde hur planet tog sats på landningsbanan. Karl och Lisa försvann bort i korridoren till den andra gaten.
”Indonesien blir underbart” Karl upprymd
”Såklart, du reser ju med mig” svarade Lisa

Poet. Utkommit med 5 diktsamlingar.
Emil Ahlbertz är medlem sedan 85.2 Emil Ahlbertz har 2 publicerade verk

Inloggning

Logga in och för att skapa din profil. Utöver får du möjlighet att redigera dina verk och du har möjlighet att nå högre medlemsstatus .

Glömt lösenord?
Annons:
Hur blir man veckans författare?

Veckans författare:

Anders Berggren

Skrivande livsnjutare. Jakten Efter Verkligheten är efter Förändringen den andra utkomna boken i en tilltänkt serie om fem. Skriver nu Jakten på Sanningen.

Anders Berggren

På andra plats denna veckan: Klas Stenborg