Publicerat
Kategori: Novell

Han strör det för vinden över torget

Jag menar verkligen allvar, sa han, sedan han en längre stund argumenterat mot läsandet.
Vem mer än han själv kunde tvivla på allvaret. Nu förtog han sin förkunnelse dess lilla smak av ironi och underton av humor. Torr lade sig blicken bland stenarna, som ingen ens tänkt på att kasta ut i havet.
Antag att marknaden tog sig i kragen och verkligen sanerade sig själv. Och lät tappa sköljvattnet på flaskor lätta att stapla för slutlig förvaring i någon undanskymd vrå.
Så ligger den där skinande blank som strax före utbrottet av en ny femårsplan. En ensam man vinglar över torget. Han liksom smular något mellan fingrarna och mumlar långsamt, kvalitet. Han strör det för vinden över torget.
Jag har skrivit fult idag också, jag ångrar det, jag kunde kanske ha förhindrat det, men samtidigt, jag kunde det inte. Och nu står det där, jag är full av oro, kan inte tåla mig till i morgon, då jag förmodligen har glömt alltihop, åtminstone kommer jag inte att kunna förstå vad som drev mig idag, hur jag kunde lägga så stora förväntningar och en sådan betydelse i något, platt som en död pannkaka och lika kallt. Måste ge mig till tåls.
Det är alls inget konstigt med magin. Laddningen som skapar denna särskilda utstrålning kommer ur motsättningen mellan uttryckets utformning i nuet och det laddades vittsyftande gest. Men någon formel för detta finns naturligtvis inte. Försöker du härma syns din brist bara alltför tydligt.
Jag talar i någons eko
någons öra skrämmer mig
ändå hade jag skäl att ta till orda
betydelsen var inte stöldgods.
Alltid ska jag ångra vad jag gjort. Det lika mycket som vad jag försummat. Mitt liv kommer inte att gå ihop. Kan jag se mina efterlämnade ord som bot för mitt slarv och slöseri. Ska jag sedan kunna tala med någon. Läser du mig nu?

Ture Holmberg

Status: Guld författare

tror bestämt att jag gör mig bäst som obeskriven, men den som gör sig omaket att ta sig genom mina kommande ordmassor kommer förmodligen att forma just något liknande en beskrivning f.ö. kan man se sig mätt på Facebook
Ture Holmberg är medlem sedan 2023 Ture Holmberg har 268 publicerade verk

Inloggning

Logga in och för att skapa din profil. Utöver får du möjlighet att redigera dina verk och du har möjlighet att nå högre medlemsstatus .

Glömt lösenord?
Annons:

spelsidor utan svensk licens kan du spela dina favoritspel och placera spel på olika sporter

Hur blir man veckans författare?

Veckans författare:

Anders Berggren

Skrivande livsnjutare. Jakten Efter Verkligheten är efter Förändringen den andra utkomna boken i en tilltänkt serie om fem. Skriver nu Jakten på Sanningen.

Anders Berggren

På andra plats denna veckan: Klas Stenborg