Publicerat
Kategori: Sexnoveller

Hemvändardagarna. Av Rakel A’hrab

Blå huset är en serie påhittade berättelser riktad till dig som har erfarenhet av ett sexliv och gärna läser om moget sex men även till unga människor som vill utvecklas och respekterar lagen om samtycke.
Det är klart att han såg dom. Jag står vid bänken i hans kök och brer varsin knäckebrödsmacka som det ska vara matjessill och skivad kall potatis samt gräslök på, något jag aldrig smakat, inlagd sill är inte något jag ens tänkt på att äta fast det ofta fanns hemma, men nu ska han bjuda mig på det och då tackar man inte nej. Han kommer in i köket med en flaska och två snapsglas och tar öl ur kylen, två glas ur skåpet över diskbänken, som han ställer på brickan, vi ska gå ut och sätta oss på glasverandan i detta enormt stora vackra hus som han ärvt efter sin farmor och farfar. Ett hus som han ofta fick bo i när hans mamma var ute på turné med någon musikorkester. Hans Pappa dog redan när han var tre år i en sprängningsolycka vid ett kraftverksbygge i Lappland.
Hörde när han gick in på toaletten och vred om låset och funderade om han gjorde det för att han inte var ensam i huset eller om han låste när han var ensam också. Det var då han bara inte kunnat undvika att se dom, trosorna hon snabbt sköljt upp i handfatet efter deras kärleksstund där på logen, det blev kanske inte det mest romantiska sättet att göra det på första gången men vad gör man inte när kroppen bara vill en sak, eller var det egentligen första gången, kanske inte, det där dom gjorde när dom bägge var tolv räknades nog inte, hon visste inte det då och det var ju inte olagligt eftersom dom bägge var lika gamla men under femton. Men har senare när hon blev äldre alltid varit övertygad om att det var han som tog hennes oskuld då i det där rummet i ladan.
Nu hängde dom där i alla fall och sen fick han tycka vad han ville, tänkte inte sitta med trosor som var kladdiga i grenen och äta knäckemacka med honom, fast lite, men bara lite orolig för att han skulle tycka hon tog för sig och var lite väl framfusig.
Behöver inte vara orolig länge när han kommer fram till bänken och lägger armen om hennes midja och drar henne närmare sig innan han låter handen glida ner över den tunna sommarkjolen och känner hennes bara stjärt under tyget. Det leendet han ger henne säger att han gillar hennes framfusighet och känner att hon blir varm i hela kroppen. Visst såg han trosorna, hängde på torkställningen över badkaret, bredvid hans kalsonger.
Östgöta Sädesbrännvin, ja vad ska man inte bjuda en flicka på en sommarnatt. Två snapsglas, ett litet och ett lite större, parsnaps sa han att det var så vi skulle bli lika fulla eftersom kvinnor tålde mindre sprit och lätt hamnade i dåligheter, sa han med glimten i ögat.
Ska vi gå en sväng, det är snart paus så kan vi fortsätta dansa sedan. Det är Peter som frågar mig efter att vi för andra kvällen umgåtts under hemvändardagarna. Att jag överhuvudtaget är här i min barndoms by är något jag aldrig trodde skulle inträffa, i alla fall före jag fyllt fyrtio och nu är jag här, ska fylla tjugofyra i höst. Hade det inte varit för att min sambo tjatat på mig när brevet med inbjudan kom så hade jag aldrig åkt. Efter att ha klarat av min sköterskeexamen så tyckte jag livet äntligen börjat på allvar, särskilt eftersom jag fått jobb på både sjukhuset och den avdelning jag ville jobba på. Kanske lite därför jag åkte också, ville visa dom som var kvar i byn av mina jämngamla att jag lyckats, att jag efter att ha jobbat några år skulle tjäna mer än vad dom nånsin skulle få per månad. Så inte så lite mallig var jag när vi första kvällen hade fest i lokalen, men kände ändå att dom inte riktigt var mottagliga för sådant skryt utan mer om jag sett nån kändis, så jag berättade bara hur det var att bo i storstan som man sa och att jag jobbade på lasarettet, det var bara Peter som fick veta att jag var färdig sköterska nu eftersom det blev vi två som satt och pratade mest hela kvällen och jag kände att han var den jag var mest intresserad av, kanske lite för mycket, det pirrade inte så lite när han tittade på mig och kom nära och jag berättade inte att jag bodde ihop med en kille.
Kom säger han när vi kommer fram till den gamla ladan som egentligen för länge sen var en ladugård, efter att boningshuset brunnit ner och byggts upp längre bort, gjordes den om till hölada när man byggt en ny stor ladugård närmare huset, den här låg precis intill den gamla vägen vi alltid gick på väg hem från skolan, skullbron gick direkt in på höskullen från vägen, praktiskt när man behövde lasta in höet. Det fanns många minnen förknippade med ladan och inte alltid sånt man ville berätta om.
Peter går uppför skullbron och fram till dörren och känner på den, den är olåst så jag skyndar efter när han öppnar den. Vi går in och tittar ner på den gamla ladugården, båsen är borta men rännan man mockade ut finns kvar i betonggolvet. Det som mest lockar mig att se är rummet längst bort i hörnet med dörren från gaveln, så jag går fram till brädväggen som sticker upp från mjölkrummet, där kan man stå osedd och titta mellan två brädor in i rummet, alla tak är borttagna sen länge, virket behövdes väl till annat. Det är bara det gamla mjölkrummet under oss nu som fortfarande har taket kvar. Ser att det lilla rummet är sig likt sånär som på att någon lagt en trasmatta på sängen i hörnet och att ett täcke ligger över halva så tydligen är det någon som är där ibland nu också, det lilla väggfasta bordet är kvar där vi satt och spelade kort
Tänk om Hendriks pappa fått reda på det, dasstunnan hette ett kortspel och så Svarte Petter naturligtvis. Rummet kallades allmänt för luffarrummet eftersom det ibland kunnat sova någon luffare där men det fanns inga luffare kvar när vi var små även om vi blev skrämda för dom ibland, men man påstod också att bonden gjorde pigorna med barn där. Det där senare var spännande eftersom Hendriks pappa sa att sånt var syndigt och att pigorna var fallna kvinnor och skulle brinna i helvetet. Hendriks pappa var alltså präst eller pastor i Rikets sal, hela hans familj och alla dom umgicks med var Jehovas vittnen och alla som inte var det var syndare sa Hendrik ofta med en röst som liknade hans fars. När det var kristendom i skolan kom hans pappa och hämtade honom och han var upprörd att fröken stod och ljög för barnen och for med antikrists budskap. När doktorn och sköterskorna var där för att vi skulle vaccineras oss då kom Hendriks pappa instormande och drog sina två pojkar från skolan med upprörd stämma sa att det var djävulens påhitt och att rättrogna inte behövde sånt för gud skyddade dom.
Det var vi tre jag Anna, Peter och Hendrik, vi som bodde väst i byn som gick den här vägen fram och tillbaka till skolan tillsammans, rummet jag står och tittar ner i är vår klubblokal, vi var Vita Rosorna så klart.

En dag i slutet på maj, när Peter fått påssjukan och Hendrik inte varit i skolan sen han kom tillbaka från Danmark, så när jag är ensam på väg hem får jag syn på Hendriks pappa som kommer halvspringande bakom mig med bagarens dotter som han drar med sig samtidigt som han skäller på henne och kallar henne för elaka saker, han drar henne i ett hårt grepp om vänsterarmen.
I panik rusar jag upp för skullbron, springer in och gömmer mig längst in vid väggen. Jag hör när dom rundar hörnet och kommer in i det lilla rummet. Den vettskrämda flickan försöker skrika på hjälp men det enda som hörs ur hennes mun är det där konstiga ljudet när luften läcker ut i näsan. Plötsligt hör jag hur hon springer under mig genom mjölkrummet, har tydligen kommit loss och försöker fly genom stora porten, kommer ut på cementgolvet i gamla ladugården när han kommer ifatt henne och tvingar ner henne. Hör hennes hemska stönande av smärta och hennes försök till rop på hjälp. Jag hör hans steg när den stora dörren öppnas och hårt slår igen, sen hennes förtvivlade gråt. Tyst smyger jag ut och tittar så ingen ser mig innan jag springer allt vad jag orkar ända hem. Hans ord till flickan när han tvingade ner henne på golvet ringer i mina öron
Tig still som din mor, jag gav henne frälsning men hon tog inte emot den utan ägnade sig åt horeri, dig ditt beläte fick hon för att hon valde synden. Ligg still och tig, ta emot min frälsning så kommer du att bli helad av gud och få komma till himlen med oss rättrogna, tig säger jag.
Orden etsade sig fast i mitt minne som en psalmvers, jag kunde inte sluta upprepa dom i mitt huvud och dom har följt mig hela livet. Betydelsen kom senare att få mig knäsvag när jag anade sambandet. Den stackars flickan som fötts med gomspalt och aldrig fick gå i skolan eftersom man ansåg att hon var mindre vetande, fast mamma sa hon var lika intelligent som oss andra, bara att hon inte kunde få fram orden när hon pratade. Hon tvingades gå hemma och hjälpa pappan i bageriet och hon fick inte vara ute i butiken eftersom hon skrämde kunderna, hade hennes mamma tydligen sagt.
Jag tvingar mig att tränga bort dom hemska minnena för nu står jag här med Peter och tittar ner i det där rummet vi har så många minnen från, dom flesta bara roliga. Han står alldeles bakom mig och lutar sig fram så han kan se dit också, jag känner hans kroppsvärme. Plötsligt hör vi röster, en flicka som skrattar upphetsat, ett sånt där skratt som det låter när nån blir jagad av någon man vill bli jagad av, dörren till rummet öppnas och en flicka kommer in med en ung pojke efter sig, det är pizzabagarens dotter och sonen till han som har macken. Jag såg dom tidigare i kväll på serveringen vid dansbanan, kan inte vara mer än sexton, sjutton år, satt i ett hörn och såg kära ut med en läskflaska mellan sig med två sugrör i och jag trodde först att jag inbillade mig men nu förstår jag att det jag tyckte mig se stämde att under pappersduken som låg över och täckte bordet hade han sin ena hand under flickans kjol.
Man kan lätt förstå att han valt henne, söt med sitt svarta lockiga hår och dom mörka ögonen, att dom varit här förut syns när hon snabbt viker ner täcket över sängen så den gamla trasmattan täcks över. Hon drar snabbt av sig underbyxorna och lägger sig på sängen på rygg, pojken tar upp sin plånbok ur bakfickan och fiskar upp en kondomförpackning som han försiktigt biter tag i med tänderna i ena hörnet och stoppar ner plånboken igen. Flickan tittar fnittrande av upphetsning på honom när han drar ner byxorna och kalsongerna så hans oproportionerligt stora kuk till hans späda kropp står rakt ut. Med vana grepp öppnar han kondomförpackningen och trär på den. Flickan har retsamt lyft upp kjolen och sen dragit ner den igen under hans förberedelser till det som kommer att ske och man kan se hennes mörka trekant av hår mellan benen. Jag märker att Peter blir nog lite upphetsad av synen, men han står ju också lutad mot mig och jag känner den precis som när vi dansat, att han vill göra något mer med mig och jag känner mig beredd att ta steget.
Flickan tar emot pojken med ett litet gny av smärta först när han kommer in i henne, men sen hör man henne alltmer nöjd med hans unga sätt att snabbt stöta in den, man ser hur han njuter av att känna hennes unga kropp besvara hans iver att tillfredställa, dom har gjort det här förut och känner kropparnas sätt att ta emot varandra. Han har naturligtvis inte svårt att komma men hon är förberedd på hans otålighet så jag bli glad när jag ser att att han inte lämnar henne otillfredsställd. Med ett hårt grepp om det gamla täcket med bägge händerna skakar hennes ben i en orgasm samtidigt som han med knyckiga rörelser tömmer sig i den kondom han har för att skydda deras ungdoms lycka och möjlighet att kunna bli vuxna som jag och Peter, få leva som unga ska utan ansvar för ett barn.
Men det är nog inte det Peter tänker på just nu utan han har nog mer vår närmaste framtid i tankarna känner jag väl mot min ena skinka. Vrider lite på kroppen så den mer bekvämt lägger sig mellan när det unga paret lämnar rummet genom mjölkrummet under där vi står och går ut i det som var den gamla ladugården, man kan höra att dom stannar till och jag tror att flickan sätter sig över gödselrännan och kissar när jag hör hennes skratt innan dom försvinner ut genom stora porten. Det finns inget annat än att det måste ske det som nu sker, Peter drar upp min kjol och drar ner trosorna så jag sätter foten i grenen för att kunna kliva ur med vänstra benet. Han håller upp kjolen med vänsterhanden medan han lossar spännet i remmen och drar ner gylfen, byxorna hasar ner till anklarna och kalsongerna tar samma väg. Med mina händer i öppningen i väggen stödjer jag mig när han kommer in i mig, aldrig har jag njutit så av att en man stöter in sin lem och även om jag inte väntar mig att få orgasm så skulle jag aldrig velat ha detta ogjort men oförväntat så känner jag när den kommer, Peter har tydligen inte varit så upphetsad som jag trodde eller också kan han hålla ut. Det överraskar mig och när han kommer är jag mer beredd än vad jag varit någon gång tidigare. Vi står kvar stilla och andas efter den intensiva stunden, det var en stund som våra känslor för varandra besannades, efter detta kommer vår vänskap från barndomen att övergå i kärlek. Något annat finns inte längre, vi öppnade våra själar för varandra i den stunden hur konstigt det ändå kändes när han kom in i mig bakifrån och våra ansikten inte var vända mot varandra.
Peter öppnar försiktigt porten och kollar att det är tomt åt bägge håll innan vi går ut, vänta säger jag, jag måste kissa, springer runt skullbron och sätter mig ner under, ser när kisset rinner nerför mot huset och känner hur kladdig jag bli när jag drar upp underbyxorna men det är väl kvinnans lott att gå med fuktiga trosor efter kärleksstunderna utomhus på sommarnätterna. Så därför hänger dom nu där i badrummet i det stora huset Peter ärvt, egentligen efter sin far som tydligen var skriven som ägare, en ren skattegrej sa hans farfar innan han gick och dog knall och fall en midsommarafton, men hans farmor lever än och bor på kommunens ålderdomshem och vi ska gå och hälsa på henne nån gång säger Peter, hon kommer att tycka mycket om mig för det har hon alltid gjort, säger han.

Det var i början på augusti och det hade varit varmt länge när Peters mamma hade kommit hem från en turné med något teatersällskap eller nåt sånt och hon hade fått veta att Hendrik som legat hemma i tuberkulos eftersom familjen vägrade att lägga in honom på sjukhuset hade dött. Läkarna hade sagt att han var undernärd och för svag för att stå emot. Vi blev ledsna förståss, det var ju vår bästa kompis, Peters mamma hade köpt bullar på bageriet till oss och gjorde iordning två flaskor saft, packade badhanddukar i en korg som vi spände fast på Peters pakethållare, vi hade fått nya cyklar bägge två när vi fyllde år eftersom dom gamla var för små. Väl nere på stranden vid det gamla båtlandet så kom vi på att vi hade glömt baddräkterna men eftersom det inte var nån annan där, ingen brukade bada där längre sen kommunen gjort iordning för simskolan nedanför Hotellet där det inte var så långgrunt som här, men det var tur också för här fick vi bada själva utan någon vuxen om vi lovade att inte gå utanför vasskanten. Så egentligen brydde sig varken Peter eller jag om vi hade baddräkter eller inte, nu behövde vi ju inte ligga i blöta badkläder. Vi pratade lite om Hendrik den dagen och hur synd vi tyckte om honom när hans pappa var ute på byn och gjorde sig till åtlöje som Peters farfar sa. Peter ställde sig upp och räckte upp högra handen med pekfingret upp i luften och härmade när Hendriks pappa förmanade hans mamma när han mötte henne på byn.
Hendriks pappa stod alltid konstigt framåtlutad i den slitna beigea rocken med dom fransiga muddarna, den räckte honom till halva vaderna och man såg hans håriga ben mellan den och dom kraftiga kängorna han alltid bar, knutna med vanliga snören, högerarmen framsträckt, med pekfingret pekande mot himlen förmanade han Peters mamma, när han mötte henne på byn, att komma till hans kyrka så han kunde frälsa henne till den rätta tron och döpa henne i Kristi namn så hon skulle få komma till paradiset med honom på domens dag, i stället för att förleda människorna i djävulens kapell. Han menade att Peters mamma spelade orgel i kyrkan ibland, sen fortsatte han sin predikan med att hon inbjöd till superi och horeri i syndens näste där männen förleddes att supa och nyttja fruntimmer och dom fallna kvinnorna ägnade sig åt liderlig synd, detta eftersom hon spelade i orkestern på pensionatet ibland. När han sa det sista, liderlig, stockade sig orden i halsen på honom och hans ögon var glansiga av upphetsning, därefter rusade han iväg ropande ord som hädelse, djävulsverk, skökornas liderlighet och förbannelser, kvinnornas syndfulla kroppar och såna konstiga ord. Det var först långt senare som jag förstod att han hade erektion och därför stod så framåtlutad eftersom det ryktades att han blottat sig för kvinnor och inte hade några kläder under annat än en skjorta och att han gjort fler än en kvinna i församlingen med barn med löfte om att rena dom från synd och fylla dom med guds ande så dom kommer till paradiset på yttersta dagen. Antagligen rusade han iväg för att tillfredställa sig själv eftersom man sett honom stå i skogen vid kyrkogården flera gånger och utföra knyckiga rörelser med armen och kroppen samtidigt som han uttalade förbannelser över kvinnornas synder och liderliga böjelser. Att han stod och runkade var det en av de äldre pojkarna som sa.
På väg hem från badet vid det gamla båtlandet cyklar vi till ladan och gömmer våra cyklar utanför dörren till vår klubblokal, vad vi ska göra där vet vi inte men det kändes på något sätt rätt att gå in där och göra något som Hendrik hade hittat på att göra, först kan vi inte komma på något som han skulle tycka om. Jag tänker på att han aldrig brukade nudda mig eller stå nära utan ofta så gick han runt och stod på Peters sida men en dag när vi gick förbi och Peter som han brukade göra ibland härmade Hendriks pappa när han predikade för hans mor och använde dom där orden som ”fallna kvinnor och män som nyttjade kvinnor” då kom Hendrik på att vi skulle var fallna kvinnor och såna dära män som nyttjade dom och han visste att det dom gjorde då var det där som kallades knulla, hans storebror sa att då låg mannen på kvinnan utan byxor och knullade. Vi visste inte riktigt vad det innebar men jag fick vara fallen kvinna och ta av mig byxorna medan Hendrik först drog ner sina byxor och lade sig på mig på sängen, fem minuter hade hans bror sagt att man skulle ligga, så han sa till Peter som fått sin fars klocka när han fyllt tio att ta tid, men Peter hade svårt med klockan så han höll fram handen så jag såg den, han hade som vanligt glömt att dra upp den så jag sa när mina ben började domna att det gått fem minuter. Sen var det Peters tur att nyttja kvinnor så han fick också dra ner byxorna och lägga sig på mig, han var mycket tyngre än Hendrik och så kunde jag inte titta på klockan när han låg på mig så när jag inte orkade något mer sa jag att det gått fem minuter. Men jag märkte när han låg på mig att hans pillelink, det hette så sa mamma, blev hård och det kändes konstigt för jag visste ju inget om erektion å sånt, försökte se den när han reste sig men jag tror han skämdes för han drog snabbt ner skjortan och på med byxorna. Vi lekte aldrig den leken mer även om Hendrik ville, jag tror att han tyckte om den för att han kunde vara nära mig, det kändes så bara.
Jag berättar för Peter när vi försöker komma på vad vi ska göra när Hendrik dött, att jag varit hos pojken vars pappa drunknade i våras, han som var periodare sa alla och drack sig full när han var ute på sjön i båten och sen ställde sig upp och sjöng så det ekade i hela byn, det påstods att han varit operasångare men fick sparken för att han drack sprit när han skulle uppträda. Nu hade han varit ute på sjön precis när isen gått och kört med båten upp på stengrundet och tydligen ramlat i när han skulle staka sig ut med ena åran. Man hittade honom alldeles intill båten men då var han redan död, åran hittade man aldrig även om många pojkar var ute med båtar och letade för man tyckte det skulle vara spännande att hitta den och veta att han höll i den när han drunknade den sommaren, en del sa att han tagit livet av sig och att det bara funnits en åra i båten men det trodde inte mamma och pappa. Hans son blev ofta retad för det pappan gjorde och man såg att han blev arg och ledsen och sprang hem efter att ha knuffat dom som retades. Han brukade komma fram till mig när ingen märkte det och fråga om jag ville följa honom hem han hade en tidning han ville visa mig där man såg hur dom knullade, jag sa att jag inte ville se det men han frågade flera gånger och jag tyckte lite synd om honom så en dag bestämde jag mig för att följa honom hem. Hans mamma jobbade på kiosken och han hade ofta godis som han bjöd på och lovade att jag skulle få godis också, men jag sa att jag inte ville titta i den där tidningen i alla fall, även om jag fick godis. Vi satt på hans säng, vi var ensamma för hans mamma jobbade i kiosken. Han tog fram en stor påse godis och frågade om han inte fick visa mig tidningen i alla fall. Jag sa att jag kunde titta lite men inte ville veta hur man knullade för det visste jag ju redan, det hade ju Hendrik visat mig och gjort också. Han bläddrade i tidningen och jag tittade på bilderna, det såg otäckt ut att göra så där och måste göra ont också. Han ville att jag skulle dra ner mina byxor och vissa min fitta sa han för det hette så men jag sa att det hette kisse så jag tog min jacka och skolväskan och skyndade mig hem. Efteråt tänkte jag på dom där bilderna och funderade om det verkligen gick till på det viset.
Jag tror att Hendrik skulle tyckt om att vi lekte knull-leken föreslår jag, för han tyckte om att ligga på mig, jag kände det han andades så där sakta då och var helt stilla. Peter är först lite tveksam men jag säger att jag vet hur man gör det på riktigt nu för det har han som pappan drunknade visat mig i en tidning.
Peter nickar sakta lite tveksamt jag kanske tänker att det är för det där att den blev så där hård som han skämdes för men när jag drar ner byxorna och underbyxorna och tar av mig dom och lägger mig ner då gör han likadant. Nu ligger jag som dom där kvinnorna på bilderna med benen isär och säger att han ska lägga sig emellan mina ben. Snart känner jag igen att den blir så där hård så jag frågar honom varför den bli det så han säger att den blir det när han rör den eller den ligger mot något mjukt, ibland på morgonen är den så också. Nu visar jag honom att han ska stoppa in den i springan så knullar vi på riktigt. Han ligger på mig nu och jag känner den där nere liksom inne i mig och när han rör sig är det jätteskönt, vi ligger säkert mer än fem minuter och bara andas, han är varm och rör sig lite ibland och jag vill att han ska röra sig mer, det pirrar skönt och blir lite blött plötsligt känner jag så jag vill att han slutar ifall han har kissat, men jag ser att han inte gjort det utan det är blött ändå så vi klär på oss och skyndar oss hem ingen vill vara ensam så vi sitter på sängen i mitt rum och läser, det är då jag tvättar mina småbyxor i tvättstället och hänger dom på elementet bakom gardinen i mitt rum.
Jag har berättat för Peter när vi knullade på riktigt där i det där rummet och frågar honom när vi ligger i hans säng efter vår lilla nattamat med öl och snaps som gjort oss härligt sköna i kroppen om han minns. Jag minns, säger han, har tänkt på det ibland också när han tänkt på mig.
Det var då du tog min oskuld, det vet jag och har alltid vetat. Jag känner att min berättelse gjort honom hård igen och jag känner själv att vi behöver komma nära varandra. Kyss mig och ta mig, säger jag med ett skratt fyllt av begär.
Han frågar mig om jag sover kvar eller vill att han följer mig till hotellet men jag försäkrar honom att nu lämnar jag inte den här sängen förrän solen står högt på himlen och mina trosor är torra, han skrattar och drar mig till sig, och jag släpper dig inte förrän jag fått servera damen frukost på sängen.
Vi bestämmer att ta frukost på trappan utanför ytterdörren där hans farmor och farfar ofta satt i solen och åt frukost vid det lilla bordet hans farfar snickrat. Han berättar om tiden efter skolan när jag började på gymnasiet i Strängnäs och han på skogsgymnasiet i Jämtland. Jag såg honom aldrig mer förutom en sommar när jag var hemma över midsommar. Men när jag såg honom då med en tjej utanför affären, så jag går bara vidare.
Peter berättar om när han blev arton och hans mamma visar honom bankboken som hon har satt in alla pengar han fått, försäkringar efter sin pappa som hon sparat och barnbidrag, pengar från mormor och morfar, farmor och farfar och en pension efter pappan totalt över tvåhundratrettio tusen kronor. Han drömmer om att åka in till stan och köpa en sportbil men mamma säger att dom ska åka till Gustavssons dotter och köpa hennes skog hon ärvt när bägge hennes föräldrar gått bort. Hon vill sälj och har styckat av boningshuset som hon vill behålla. Prima skog som inte blivit avverkat på flera år. Han förstår att det där med sportbilen bara var en dröm och får sen tillbringa vintern i skogen, men när våren kommer har han fått in pengar till nästa skifte som tillsammans med den mark som tillhörde gården från början gör honom självförsörjande på skog. Men det räcker inte, han har köpt ytterligare två skiften och två maskiner.
Nu har han kontrakt med ett bolag för leverans av timmervirke till ett företag som ska bygga andelshus i fjällen så han funderar på att köpa in sågen i Trattbäcken av dom två gamla gubbarna så han kan leverera färdiga stockar till timmer, blir dubbla förtjänsten. Jag hör glöden i hans röst och viljan när han pratar, precis så som Peter, mannen i mitt liv ska vara.
Vet du att dom har byggt en hälsocentral nu i stället för den gamla läkarstationen och dom söker folk, några sjuksköterskor. Så jag är säker på att du skulle få ett av dom om du söker. Jag kan ordna en liten lägenhet i byn nära den om du skulle vara intresserad. Fast du får gärna flytta in hos mig förstås, men man vet inte vad folk skulle tycka även om jag inte bryr mig men du skulle ju få möjlighet att känna dig för vad du vill. Vad jag vill det vet du redan, jag vill leva med dig, för mig finns det bara du och har alltid gjort trots att du flyttade så slutade jag aldrig hoppas.
Hans ord gör mig varm, lättad och jag känner att något jag trodde var mitt liv helt plötsligt bara är luft när jag inser att det var en dröm som inte hade något med mitt hjärta att göra. Det är här jag hör hemma precis som min mor en gång bestämde sig för att det var, när hon träffade min far, att hjälpa människorna och särskilt kvinnorna som födde sina barn under enkla förhållande då. Jag vill stanna här och ska nog snart känna vad som ska bli mitt liv. Det är i alla fall inte det där jobbet på det stora sjukhuset som jag trodde.
Jag kan skjutsa dig till Strängnäs så kan du ta snabbtåget till Stockholm och vara hemma före tolv. Jag måste ändå åka till skiftet uppe i Hallåsen och hämta en motorsåg, har haft två gubbar igång där uppe, det bli så mycket lövträ nu när alla har oljepanner och ingen tar ut nåt vedbränne längre, men jag har leverans av säckad björkved till en som säjer till sportstugeägare, det ska va braskaminer nu i varenda kåk, så jag ska ordna lite verktyg till dom i eftermiddag, fast jag helst varit här med dig så klart.
Jag måste vara ute från rummet senast tolv så det bli kanske bäst så men jag har ju biljett med bussen och sen tåget så jag kan ta den, jag har ju tid.
Men då får du ju sitta i fyra timmar innan du är hemma i den här värmen, det blir varmt i bussen så jag betalar biljetten. Det är det minsta jag kan göra nu när du har gett mig hoppet tillbaka, säger han leende.
Tillbaka i stan tar jag hissen upp trots att jag bestämt mig för att undvika den men jag känner att den gångna natten satt sina spår. Öppnar dörren och känner direkt lukten av cigarettrök, ställer väskan på telefonbänkens sits och känner att jag behöver gå på toaletten men bestämmer mig för att gå in i vardagsrummet, två vinglas på bordet och en tom vinflaska, askfat med fimpar med läppstift på, fortsätter in i sovrummet, det luktar bakfylla och något annat, lite parfym och varma kroppar eller lite kön kanske. Det var länge sen det luktade det i sovrummet tänker jag, min pojkvän ligger naken med ryggen mot och täcket har glidit ner på golvet så jag ser hans nakna kropp bakifrån. Plötsligt hör jag ljudet av hissen som åker neråt, den hörs högt som om lägenhetens ytterdörr är öppen för annars hörs den nästan inte, går snabbt ut i hallen och ser att den är öppen. Jag är säker på att jag stängde den när jag kom. Går genom köket och ut på balkongen, ser när hon går där, över gården, ljudet av hennes högklackade skor ekar mellan husen, det är den blonda tjejen på hans jobb, den som han ringat in på den där broschyren från hotellet dom båda jobbar på. Har misstänkt att han bedragit mig med någon eftersom han jobbat som nattportier som han påstått när han inte kommit hem men jag såg på sista lönebeskedet att han inte hade fått en enda krona i ob-tillägg som alltid utbetalats när det stämt att han jobbat natt.
Fattar varför han övertalade mig att åka och känner att jag inte behöver ha något dåligt samvete när jag ber honom flytta eftersom det är jag som står på kontraktet och han som flyttade in efter några månader när vi träffades, trodde att det var honom jag skulle leva mitt liv med i den dröm som visade sig vara just bara en dröm.
Jag vet det nu, på måndag ska jag gå på arbetsförmedlingen och hämta tidningen där jobben annonseras ut sen ska jag ringa till Peter och säga att jag är ledig på lördag och söndag och inte börjar jobba förrän måndag eftermiddag. Han sa att han gärna kom till mig i Stockholm. Magnus drog till nån kompis när han nyktrat till och han får väl sova på soffan där, röjde undan hans grejer i några flyttkartonger och ställde i förrådet i källaren så han kan hämta dom.
Jobbet blev mitt så småningom, med en jublande känsla sitter jag på tåget till Peter, allt är rätt nu.

Peters mamma fyller femtio och han har beställt tre tårtor från bageriet och bett mig hämta dom, vi har ju flyttat ihop nu och förlovat oss så jag väntar bara på att han ska fria.
Det är första gången jag går in där sen flytten hit för över två år sedan. Det är en kvinna i femtioårsåldern bakom disken som ropar in bakom till rummet innanför att tårtbeställningen är här, en kvinna i samma ålder kommer ut med dom tre kartongerna, det är betalt så jag kan bara ta dom och sätta dom på sätet i folkan Peters mamman lånat oss. Frågar Peter senare på kvällen var bagaren och hans fru tagit vägen och han säger att hon dog i Lungcancer efter att ha rökt som en borstbindare hela livet men att bagaren själv flyttat till den äldsta dottern i Småland och lever i högsta välmåga. Han säger att det är två flator som övertagit det nu men jag säger att det faktiskt inte är förbjudet att bo tillsammans även om man är av samma kön, ta gubbarna i Hjortviken som det visade sig vara bröder trots att dom hade olika efternamn och att dom var halvbröder, så alla som kallade dom för olika elaka saker och trodde dom var bögar fick svälja förtreten sen och skämmas.
Vad hände med den yngsta dottern hon med det vackra håret och vackra utseende som sen förstördes av gomspalten som gjorde att man inte förstod vad hon sa och gjorde henne vanställd, frågar jag.
Hon avled i barnsäng, säger Peter, ingen förstod att hon var med barn, hon lyckades dölja det till och med för sin mor. Var gravid i sjätte månaden innan mamman tog henne till läkaren som konstaterade att hon var med barn. Det var för sent att göra något så hon fick väl gå tiden ut men barnet kom för tidigt tydligen och det var missbildat så hon kunde inte föda det normalt och kejsarsnittet gjordes tydligen försent så hon överlevde inte och barnet var dödfött. Du kan fråga din mor hon vet mer.
Vem var pappan, frågar jag.
Ingen som vet, flickan vägrade, trots att man försökte få henne att berätta, ingen visste ju ifall hon träffat någon man över huvud taget, hon var ju aldrig ute på byn.
Plötsligt inser jag vad jag såg den där dagen. Det var alltså hans egen dotter han så brutalt förgrep sig på där i ladan, hade han inbillat henne att gud skulle hela henne och göra henne som alla oss andra, den som hon alltid velat bli.
”Tig still som din mor, jag gav henne frälsning men hon tog inte emot den utan ägnade sig åt horeri, dig ditt beläte fick hon för att hon valde synden. Ligg still och tig, ta emot min frälsning så kommer du att bli helad av gud och få komma till himlen med oss rättrogna, tig säger jag.”
Orden ekar fortfarande i mitt huvud ibland.
Peters mamma sa att Hendriks pappa förlorat förståndet när Hendrik dött i tuberkulos och hans bror blivit rullstolsbunden av Polio. Polio var ju en utrotad sjukdom i Sverige sa hon eftersom alla barn blivit vaccinerade, men Jehovas tillät inte att någon blev vaccinerad så därför hade han blivit smittade i Danmark och att ingen fick tuberkulos i Sverige längre. Alla pastorer skulle samlas på ett läger där under pingsthelgen och församlingen lyckades skrapa ihop så det räckte till biljetten för hela familjen. När dom kom hem var bägge pojkarna sjuka och pappan tillät inte att någon av barnen blev inlagda på sjukhus, annars hade dom kanske klarat sig och Hendrik hade säkert överlevt. Efter detta så började han uppträda alltmer underligt och gick runt i byn och förklarade att hans barn hade syndat och gud vänt sig bort från dem, församlingen uteslöt honom ändå men familjen fick bo kvar. Hans hustru sa att hon ville skiljas och när hon flyttade med sonen tillbaka till norra Sverige där hon kom ifrån blev Hendriks pappa allt mer konstig. Han hade hittat en gammal gardin från biolokalen, en mörkröd i ett sammetsliknande material som han bar runt kroppen och med trasiga sandaler och en vandringsstav gick han runt och predikade för alla om himlens härlighet och hur fördärvade människorna var. Han blev intagen på mentalsjukhus och sitter väl kanske där än och förbannar den där kvinnan som fördärvade människorna med sin musik, sa hans mor leende.

Peitho var en grekisk gudinna som övertalade unga kvinnor att ha föräktenskapliga förbindelser för att lära sig njuta av sina kroppar innan dom ingick äktenskap. Se mina noveller genom att kopiera in mitt alias " Rakel A´hrab " i sökrutan uppe till höger. Publicerar inte fler texter pga av att Novell inte har möjligheten att ge en enkel redovisning av om mina verk har läsare annat än genom det ickefungerande, krångliga och överskattade forumet Disqus. Jag tackar för de två som kommenterat.
Rakel A´hrab är medlem sedan 37.1 Rakel A´hrab har 17 publicerade verk

Inloggning

Logga in och för att skapa din profil. Utöver får du möjlighet att redigera dina verk och du har möjlighet att nå högre medlemsstatus .

Glömt lösenord?

Notice: Undefined variable: genre in /srv/users/serverpilot/apps/nya-novell-nu/public/functions/blocks/advert.php on line 3
Annons:
Hur blir man veckans författare?

Veckans författare:

Anders Berggren

Skrivande livsnjutare. Jakten Efter Verkligheten är efter Förändringen den andra utkomna boken i en tilltänkt serie om fem. Skriver nu Jakten på Sanningen.

Anders Berggren

På andra plats denna veckan: Klas Stenborg