Publicerat
Kategori: Novell

Hon hade varit lycklig i några ögonblick

Att jag avrundar mitt 52 eller 53 levnadsår kan jag väl inte påstå, för övrigt kunde jag vara född när som helst, det blir alltmer uppenbart, inte som en hägring eller något lockande, men som ett dystert faktum mitt i min förstenade dysterhet, vilket var ett egendomligt diminutiv, en kärvänlighet, totalt malplacerad.
Och om jag nu hade en tunga släkt med Tsvetajevas…
Som hemvant och skarpt rotade runt i gommen.
Jaha, så var det Lars Gustafsson. Råkade komma i vägen. Möttes vi? Knappast.
Men något såg jag? Den ljusa poesin tycktes än blekare. En matthet, en mättnad, en lek, en slängig lek som på mässa, den skulle nedmonteras någon tid senare. Finns där något bestående? Det beståendes prägel ska snabbt nötas. Tung är domen. Vem ska då orka fälla den?
Får man då inte skylla sig själv? Ska man till sist ändå inte få betala notan? Har man slutligen något kvar? Jo, jo, jo, nej, nej, nej!
Han hade varit grundläggare i sitt liv.
Hon hade varit lycklig i några ögonblick.
De hade väl kommit samman mest av medkänsla.
Han hade fallit dryckenskap.
Hon hade tyckt om honom ändå.
Så dog han, så dog hon.

Ture Holmberg

Status: Guld författare

tror bestämt att jag gör mig bäst som obeskriven, men den som gör sig omaket att ta sig genom mina kommande ordmassor kommer förmodligen att forma just något liknande en beskrivning f.ö. kan man se sig mätt på Facebook
Ture Holmberg är medlem sedan 2023 Ture Holmberg har 442 publicerade verk

Inloggning

Logga in och för att skapa din profil. Utöver får du möjlighet att redigera dina verk och du har möjlighet att nå högre medlemsstatus .

Glömt lösenord?
Annons:

spelsidor utan svensk licens kan du spela dina favoritspel och placera spel på olika sporter

Hur blir man veckans författare?

Veckans författare:

Ture Holmberg

Tror bestämt att jag gör mig bäst som obeskriven, men den som gör sig omaket att ta sig genom mina kommande ordmassor kommer förmodligen att forma just något liknande en beskrivning f.ö. kan man…

Ture Holmberg

På andra plats denna veckan: Anders Berggren