Publicerat
Kategori: Novell

Hur gladdes jag inte igår

Det här kan väl inte vara sant, visserligen hör jag fågelkvitter, som jag inte bryr mig om att försöka artbestämma, Linnés tid är visserligen inne men likväl överstånden, och sannerligen hör jag bruset från hårddiskens fläktar och känner jag tidens stiltje hur jag nu än jagas av den och slutligen kravet på att ännu en gång låta romanen flyta ur fingrarna för att av intuitionens länsar ledas till den rätta sammanfattningsplatsen där beståndsdelarna ska urskiljas av balansskickliga läsare vana vid massa och enstaka, hur lögnaktigt ropar jag inte i skogens frånvaro för att låta lura mig av ekot, att den som satt här i jons sitter här igen och väntas sitta här den dag som följer om än efter inget annat än dagen före.
Jag älskar dig tid. Jag älskar Dig Gud. Du som vänder kappan efter vinden som Du själv står bakom med trutig plutmun nyfiket blåsande. Det är ruskigt vad man hinner litet när man inte jobbar på uppdrag. Om det ändå vore slut på jobberiet. Pengar göder inte fantasin.
Jag väljer själv, jag väljs av ödet, jag väjer ödet och mig själv, jag väjer efter plikt och ser åt båda hållen och därefter rakt fram. Jag väljer efter eget skön, skön den jag väljer, jag väljer bort, jag väljer kort efter det att du gått, för sent, i skam, jag tittar ner där jag vet att jag inget ska se, jag väljer fritt efter Snoilsky, nähä, den kände datorn inte och lär väl inte genom min försorg lära heller. Hur gladdes jag inte igår, när han plötsligt stod urtagen, avdammad, uppläst, fräsch som en sommarflicka, färdig att inhöras och inlemmas i min dimmiga töckenmödding.

Ture Holmberg

Status: Guld författare

tror bestämt att jag gör mig bäst som obeskriven, men den som gör sig omaket att ta sig genom mina kommande ordmassor kommer förmodligen att forma just något liknande en beskrivning f.ö. kan man se sig mätt på Facebook
Ture Holmberg är medlem sedan 2023 Ture Holmberg har 432 publicerade verk

Inloggning

Logga in och för att skapa din profil. Utöver får du möjlighet att redigera dina verk och du har möjlighet att nå högre medlemsstatus .

Glömt lösenord?
Annons:

spelsidor utan svensk licens kan du spela dina favoritspel och placera spel på olika sporter

Hur blir man veckans författare?

Veckans författare:

Ture Holmberg

Tror bestämt att jag gör mig bäst som obeskriven, men den som gör sig omaket att ta sig genom mina kommande ordmassor kommer förmodligen att forma just något liknande en beskrivning f.ö. kan man…

Ture Holmberg

På andra plats denna veckan: Anders Berggren