Publicerat
Kategori: Novell

I Danmark kunde de inte ta emot

Ja, hur var det med Karen Blixen egentligen? Själv är jag fortfarande trött, tung i magen efter de söta jordgubbarna skulle jag tro, men hjärtat har hittat hem, och ett hem är ändå something. Skulle jag inte glädjas för dess skull?
I Danmark kunde de inte ta emot hennes fantastiske fortællinger, ändå skrev hon i gott sällskap av H.C.Andersen och även Søren Kierkegaard och vem mer man skulle kunna finna i den upphöjda ironins konst. Cervantes, naturligtvis, om han nu också skrivit på danska, vilket han väl mycket väl kunnat bara hans föräldrar varit av sådant kynne.
Mer än jag försöker kränga språket ur mig, gör jag krampaktiga försök att kravla mig själv därur, dräkten, som en gång sytts för trång av min moder. Av fadern fick jag en hatt, den inte tillät mig skåda något annat än brottstycken av honom själv, dvs fötterna, vilka utan hänsyn trampat vad som kommit för dem.
Mitt gravitationscentrum, min andliga tyngdlag, jag tillber Dig och tillhåller Dig samtidigt att lätta på kraften, släpp efter för en tid, låt mig försöka hitta någon slags jämvikt i det fria!
Ska jag också söka mig mot ett svart hål ute i rymden?

Ture Holmberg

Status: Guld författare

tror bestämt att jag gör mig bäst som obeskriven, men den som gör sig omaket att ta sig genom mina kommande ordmassor kommer förmodligen att forma just något liknande en beskrivning f.ö. kan man se sig mätt på Facebook
Ture Holmberg är medlem sedan 2023 Ture Holmberg har 268 publicerade verk

Inloggning

Logga in och för att skapa din profil. Utöver får du möjlighet att redigera dina verk och du har möjlighet att nå högre medlemsstatus .

Glömt lösenord?
Annons:

spelsidor utan svensk licens kan du spela dina favoritspel och placera spel på olika sporter

Hur blir man veckans författare?

Veckans författare:

Anders Berggren

Skrivande livsnjutare. Jakten Efter Verkligheten är efter Förändringen den andra utkomna boken i en tilltänkt serie om fem. Skriver nu Jakten på Sanningen.

Anders Berggren

På andra plats denna veckan: Klas Stenborg