Publicerat
Kategori: Novell

Inte en cell i lag

Jag skulle önska mig hälsa framför att få skrattarna på min sida. Det är inte välbefinnandet som ligger i vägen. I min själs torrhet skulle jag framhärda.
Utan övertygelsen att finna lyckan. Rädd för det stora offret. Eller det stora
misslyckandet. Om det nu finns något större än att inte få sig själv ur puppan?
Smärträdd, helt enkelt. Rädd för vad en större intelligens skulle finna för avgrundsskilda motsättningar. Rädd för att brista. Rädd för att mista den lilla njutningen. Rädd för att min välskötta sentimentalitet ska trampas ner. Rädd för att alldeles tappa fattningen, ansiktet, hedern, anseendet och flyta ut i en skamlig pöl. Rädd för att härska och behärska. Rädd för identifikationen, att förlora mig i någon annan, att gå upp i något, att för en sekund överlåta mig i Guds händer. Lilla barn!
Inte en cell i lag. I give up.

Ture Holmberg

Status: Guld författare

tror bestämt att jag gör mig bäst som obeskriven, men den som gör sig omaket att ta sig genom mina kommande ordmassor kommer förmodligen att forma just något liknande en beskrivning f.ö. kan man se sig mätt på Facebook
Ture Holmberg är medlem sedan 2023 Ture Holmberg har 268 publicerade verk

Inloggning

Logga in och för att skapa din profil. Utöver får du möjlighet att redigera dina verk och du har möjlighet att nå högre medlemsstatus .

Glömt lösenord?
Annons:

spelsidor utan svensk licens kan du spela dina favoritspel och placera spel på olika sporter

Hur blir man veckans författare?

Veckans författare:

Anders Berggren

Skrivande livsnjutare. Jakten Efter Verkligheten är efter Förändringen den andra utkomna boken i en tilltänkt serie om fem. Skriver nu Jakten på Sanningen.

Anders Berggren

På andra plats denna veckan: Klas Stenborg