Publicerat
Kategori: Romantik noveller

Känslostorm

I samma stund som mina ögon för första gången mötte dina så kände jag som en flodvåg skölja över mig. Mina ben bar inte, min röst bröts. Magen var plötsligt full av fjärilar, jag började må illa och huvudet snurrade. För mig är det än idag ett under att du trots detta uppenbarligen såg en vettig människa i mig. Jag såg ditt inre, kan det vara så att du såg mitt med?

Känslorna var nya, förvirrande. Inget annat betydde något när du fanns där. Du satte min värld i gungning. Du öppnade dörrar som jag inte visste fanns. Klyschorna haglar, men med dig är det precis så. Helt oväntat, omvälvande och ögonöppnande. Fastän känslor mellan oss är olämpligt så flyter du i mina ådror. Du är omöjlig att radera.

Vad vet jag om dig egentligen? Inte mycket alls. Du är sluten, du visar tydligt att du håller en distans till ditt hjärta. Kanske har du blivit så svårt sårad att du avskärmat dig? Kanske tror du inte att du är värd kärlek? Kanske tror du att du inte behöver kärlek? Men jag ser ljuset i dig. Rent intuitivt vet jag vem du är, jag ser din energi. Du är en kämpe, jag ser att du har gått igenom din beskärda del av smärta. Jag har också kämpat, vi är lika där.

Trots att du håller människor på avstånd, så har du en förmåga att öppna andra människors hjärtan för dig. Det är med din genuina omtanke och outtröttliga strävan för rättvisa som människor genast känner att de kan lita på dig. Jag ser dig. Jag ser dig för den du är. Jag behöver inte veta var i världen du är uppväxt, var du gick i skolan eller vilken musik du brukar lyssna på. Din själ lyser med en sådan värme att jag inte kan göra annat än att likt en fluga dras till ljuset. Mot fördärvet.

Är det rationellt att ha så här starka känslor för någon som jag knappt känner? Nej inte ett dugg, det vet jag. Har vi ens något gemensamt? Jag har ingen aning. Jag får då och då små pusselbitar som hjälper mig att få bilden av dig att klarna. Och varje liten bit får mig bara att beundra dig ännu mer. Livet är så grått utan dig. Men din blotta närvaro ger mig en känsla av att färger kan sjunga.

Jag är fullständigt trollbunden av dig. Frustrationen är total. Frågan ekar i konstant i mitt huvud. Hur känner du för mig? Tanken på oss har säkert aldrig ens slagit dig. Och om den har det så har du förmodligen kvävt den direkt, innan den fattat eld. Du är noga med att saker ska vara etiskt och rätt. Även om du innerst inne är en rebell.

Berätta för mig, elektriciteten mellan oss, är det bara något som jag inbillar mig? Mina celler exploderar när vi vidrör varandra, om så bara för en hundradels sekund. Du har slutat röra vid mig, betyder det att du känner samma sak? Blir du också vimmelkantig och är rädd för att förlora kontrollen? Är du också rädd för att falla ner i kaninhålet?

När vi får ögonkontakt så känns det som att världen stannar upp, allt annat slutar existera. Tid och rum finns inte. Det är bara jag och du. Det finns ingen logik. Din blotta existens betyder mer för mig än den borde. En endaste kyss skulle få mig att explodera och implodera på samma gång. Kanske är det så att jag har gått vilse i en illusion. Om så är fallet så behöver jag din hjälp ur de trassliga snåren. Jag vill inte gå under av förvirring och längtan efter någon som aldrig kan bli min.

Mitt namn är Josefin Teserius och jag är 27 år gammal. Jag har skrivit texter och berättelser sedan jag var liten, skrivandet fungerar som en slags terapi för mig. Ibland behöver man helt enkelt formulera sina tankar i text för att få ordning på dom. Jag är också en hopplös romantiker, som försöker sätta ord på det vackraste och det svåraste som finns i den här världen. Kärlek.
Josefin Teserius är medlem sedan 83.2 Josefin Teserius har 35 publicerade verk

Inloggning

Logga in och för att skapa din profil. Utöver får du möjlighet att redigera dina verk och du har möjlighet att nå högre medlemsstatus .

Glömt lösenord?
Annons:
Hur blir man veckans författare?

Veckans författare:

Anders Berggren

Skrivande livsnjutare. Jakten Efter Verkligheten är efter Förändringen den andra utkomna boken i en tilltänkt serie om fem. Skriver nu Jakten på Sanningen.

Anders Berggren

På andra plats denna veckan: Natasha Korsbäck