Publicerat
Kategori: Novell

Karma

Vad är Karma?Är Karma botgöring för onda handlingar? Eller är Karma helt enkelt en fråga om balans? För en del tycks allt gå deras väg, de har alla egenskaper och materiella ägodelar som en möjligen kan önska sig. De har hälsan, ett rikt socialt liv och en stor familj. Allt ser ut att gå som planerat för dessa människor, bortsett från några mindre missöden. Är dessa människor lyckligare än andra?Sedan finns det människor som lever ett liv som inte verkar vara rättvist. Olycka efter olycka drabbar dessa människor. Det ser ut som att allt som möjligen kan gå fel gör det, och allt de tar i fattar eld eller går i tusen bitar. Är dessa människor mindre lyckliga än andra?Buddister beskriver detta som Karma. Att det liv vi lever nu är ett resultat och en sammanvägning av våra handlingar och intentioner från ett tidigare liv. Att vi lever det liv som vi själva förtjänar och har bäddat för på egen hand. Jag tror på Karma, men jag har en annan tolkning av det. Jag tror att livet är som en vågskål, och för en del håller sig denna skål på en ganska stadig nivå genom livet, det är inte mycket som tippar skålen ordentligt åt något håll. För vissa är skålen i mer konstant rörelse, med djupare sorger och högre toppar.För att få uppleva den sanna glädjen så måste man också ha krälat på botten. Men lidandet är lika för alla i slutändan. Summan är densamma. Även där har buddisterna en poäng, livet är ett lidande. Men det är också en välsignelse.Jag tror att både lidandet och Nirvana är på riktigt. Men de är inte separata, de samexisterar. Även i det starkaste av solsken så finns skuggorna. På samma sätt som skuggor inte kan finnas utan ljus. En värld av bara ljus är inte ett paradis, det är ingenting.

Josefin Teserius

Status: Brons författare

Mitt namn är Josefin Teserius och jag är 27 år gammal. Jag har skrivit texter och berättelser sedan jag var liten, skrivandet fungerar som en slags terapi för mig. Ibland behöver man helt enkelt formulera sina tankar i text för att få ordning på dom. Jag är också en hopplös romantiker, som försöker sätta ord på det vackraste och det svåraste som finns i den här världen. Kärlek.
Josefin Teserius är medlem sedan 217. Josefin Teserius har 32 publicerade verk

Inloggning

Logga in och för att skapa din profil. Utöver får du möjlighet att redigera dina verk och du har möjlighet att nå högre medlemsstatus .

Glömt lösenord?
Annons:
Hur blir man veckans författare?

Veckans författare:

Skogstokig

Roger Skoog : Författare, skribent, musikälskare och boksamlare. Bloggar regelbundet på "Den Skogstokiga Bloggen" och har även hemsideportalen "Skogstokig Förlag": https://skogstokigforlag.com/…

Skogstokig

På andra plats denna veckan: Fredrik Trulsson