Publicerat
Kategori: Novell

Karma

Vad är Karma?

Är Karma botgöring för onda handlingar? Eller är Karma helt enkelt en fråga om balans?

Olycka efter olycka drabbar vissa människor. Det ser ut som att allt som möjligen kan gå fel gör det, och allt de tar i fattar eld eller går i tusen bitar. Är dessa människor mindre lyckliga än andra?

Sedan finns det människor med alla materiella ting och till synes perfekta liv utåt, är de lyckligare?

Budister talar om karma. Att det liv vi lever nu är ett resultat och en sammanvägning av våra handlingar och intentioner från ett tidigare liv. Att vi lever det liv som vi själva förtjänar och har bäddat för på egen hand.

För att få uppleva den sanna glädjen så måste man också ha krälat på botten. Men lidandet är lika för alla i slutändan. Buddisterna har en poäng, livet är ett lidande. Men det är också vackert.

Nirvana är här och nu, det är inget som "kommer sen". Även i det starkaste av solsken så finns skuggorna. På samma sätt som skuggor inte kan finnas utan ljus. En värld av bara ljus är inte ett paradis, det är ingenting.

Mitt namn är Josefin Teserius och jag är 27 år gammal. Jag har skrivit texter och berättelser sedan jag var liten, skrivandet fungerar som en slags terapi för mig. Ibland behöver man helt enkelt formulera sina tankar i text för att få ordning på dom. Jag är också en hopplös romantiker, som försöker sätta ord på det vackraste och det svåraste som finns i den här världen. Kärlek.
Josefin Teserius är medlem sedan 83.2 Josefin Teserius har 35 publicerade verk

Inloggning

Logga in och för att skapa din profil. Utöver får du möjlighet att redigera dina verk och du har möjlighet att nå högre medlemsstatus .

Glömt lösenord?
Annons:
Hur blir man veckans författare?

Veckans författare:

Anders Berggren

Skrivande livsnjutare. Jakten Efter Verkligheten är efter Förändringen den andra utkomna boken i en tilltänkt serie om fem. Skriver nu Jakten på Sanningen.

Anders Berggren

På andra plats denna veckan: Natasha Korsbäck