Publicerat
Kategori: Novell

Labyrinten lockade många besökare.

Långt viktigare att lämnas ifred av sina tankar än av något eller någon.
- Vad lär man då slutligen av sina misstag?
- Vad som för ögonblicket kvalificerar sig till upphöjningen.
Att omtalas är, för vad det nu än gäller, att bli till. Gud såg sitt verk och prövade möjligheten att dela med sig av synen. Han gav det första ordet. Ordet delade sig och sen kom världen i gungning. Gud såg sitt före detta verk och förfärdigade av orden en labyrint i vars inre han placerade sig.
Labyrinten lockade många besökare. Somliga nådde så långt att de aldrig återvände. Men de flesta nöjde sig med att besöka de snitslade ingångarna. På fältet utanför uppstod ändlösa diskussioner om vilken gång som ledde längst. Ibland kunde våldsamma slagsmål igångsättas av de av intrycken upphetsade. Gud tycktes dem så nära och likväl oåtkomlig. Ja, alldeles som den gång de låg i sitt ursprungs vätskor, kippande efter den första andan, gripna av en enda oändlig längtan, bryskt omhändertagna och fann sig sugande den varma källans mjuka kulle, för alltid frigjorda sitt centrum.
Från den alltlovandes upphöjelse till den beräknande fysikens irreversibla termodynamiska åskådningsexempel.
- Vad tänker man när man ser och hör vår regering utlägga sig för dagens andar?
- Man når aldrig över häpnadens mur till tankens snår. Man kapslas in och laddas upp. Den termodynamiska processen hakar upp sig. Från naturlag till sänglag med den blossande oberörbara.
en ekonomisk frizon
två ekonomiska frizoner
tre ekonomiska frizoner
fyra ekonomiska frizoner
n ekonomiska frizoner
halverat arbetslöshetstal
0 trafikoffer
åtstramning
betonginkapsling
slutförvaring

Ture Holmberg

Status: Guld författare

tror bestämt att jag gör mig bäst som obeskriven, men den som gör sig omaket att ta sig genom mina kommande ordmassor kommer förmodligen att forma just något liknande en beskrivning f.ö. kan man se sig mätt på Facebook
Ture Holmberg är medlem sedan 2023 Ture Holmberg har 432 publicerade verk

Inloggning

Logga in och för att skapa din profil. Utöver får du möjlighet att redigera dina verk och du har möjlighet att nå högre medlemsstatus .

Glömt lösenord?
Annons:

spelsidor utan svensk licens kan du spela dina favoritspel och placera spel på olika sporter

Hur blir man veckans författare?

Veckans författare:

Ture Holmberg

Tror bestämt att jag gör mig bäst som obeskriven, men den som gör sig omaket att ta sig genom mina kommande ordmassor kommer förmodligen att forma just något liknande en beskrivning f.ö. kan man…

Ture Holmberg

På andra plats denna veckan: Anders Berggren