Publicerat
Kategori: Novell

Lars med svarven

I andra ändan av den förhandenvarande verkligheten arbetade Lars med svarven för att få den tunga axeln att passa in i det lager som skulle få den att rotera lätt i maskinen. Hans djupa koncentration låg dock inte skyddad av den gräns som kunde ha hindrat honom att förnimma närvaron av Laila, som påpassligt utnyttjade den smekande rörelse som åstadkoms av högerhandens vevande på ett av svarvens vreden. Man föreställer sig den ömsesidiga och, borde man väl förmoda, förbjudna njutning som tillfället bjöd.
Verkstaden låg lämpligt placerad på bottenplanet av den stora fastigheten, som något bröt mot grannskapets förhärskande arkitektur. Det rörde sig om en smärre historia knappt värd att spilla ytterligare ord på. Härmed begår vi inträde på domänen:
Längtan till Italien. Vad är nu detta? Längtan till ursprungets dal, till barnets sol, till moderns evighet, till citronens gula och äggets sköra skal.
Livet offline blir allt svårare eller, ja, stört och omöjligt
Läsningen som ofrånkomlig last, som tyngande och hindrande, som skada och skam, som det som man aldrig lyckas frigöra sig från, hur litet man än läser. Försök tänka bort en rad
Lustigt är det inte, jag håller fortfarande på med sidan 1. Jag funderar naturligtvis på orsaken till denna dysterhet. Hade jag inget att säga? Var det för tråkigt? Kunde jag inte skriva det lilla jag ändå hade? Finns det inte ens något med åtminstone någon anknytning? Till vad? Varför skulle det alls knyta an? Och jag då? Något knyter sig i magen. Jag får inte upp det

Ture Holmberg

Status: Guld författare

tror bestämt att jag gör mig bäst som obeskriven, men den som gör sig omaket att ta sig genom mina kommande ordmassor kommer förmodligen att forma just något liknande en beskrivning f.ö. kan man se sig mätt på Facebook
Ture Holmberg är medlem sedan 2023 Ture Holmberg har 285 publicerade verk

Inloggning

Logga in och för att skapa din profil. Utöver får du möjlighet att redigera dina verk och du har möjlighet att nå högre medlemsstatus .

Glömt lösenord?
Annons:

spelsidor utan svensk licens kan du spela dina favoritspel och placera spel på olika sporter

Hur blir man veckans författare?

Veckans författare:

Anders Berggren

Skrivande livsnjutare. Jakten Efter Verkligheten är efter Förändringen den andra utkomna boken i en tilltänkt serie om fem. Skriver nu Jakten på Sanningen.

Anders Berggren

På andra plats denna veckan: Klas Stenborg