Publicerat
Kategori: Novell

Man kommer kort sagt till korta

Sen, nej aldrig mer. I en enda evig framtid släpar jag benen efter mig. Som för att få syn på tiden bakifrån. Sitta där längst ner i salen med överblick utan att se någon i ögonen utom den som befinner sig vänd mot oss men för långt bort för att lägga märke till
mig. Så nära deltagande. Där kunde jag sitta och längta efter åtminstone en gnutta historia. Jag närvarar för närvarande på så många platser att varje handling delas upp i så många delar att de går upp i sina skeenden utan att någon lägger märke till att något ägt rum. Ett sandkorn i öknen. En droppe i havet. En utandning i stormen. Ett ögonblick.
När jag talar om Gud, då är det inte min gud jag talar om, det är Gud, som finns i mig som i dig men därför inte nödvändigtvis finns överhuvudtaget. Och vad ska man kalla ett sådant resonemang och en sådan existens? Det vet jag inte, och visste jag, vet jag inte vad det skulle göra för skillnad.
Man talar inte med Gud.
Man håller sig helst långt från honom.
Man mäter sin väldighet med honom.
Man ser sin väldighet alltmer.
Man inser att den kommer att förbli inom en intill det man dör.
Man ser denna oerhörda väldighet som man aldrig kommer att få veta något om.
Man kommer kort sagt till korta.

Ture Holmberg

Status: Guld författare

tror bestämt att jag gör mig bäst som obeskriven, men den som gör sig omaket att ta sig genom mina kommande ordmassor kommer förmodligen att forma just något liknande en beskrivning f.ö. kan man se sig mätt på Facebook
Ture Holmberg är medlem sedan 2023 Ture Holmberg har 268 publicerade verk

Inloggning

Logga in och för att skapa din profil. Utöver får du möjlighet att redigera dina verk och du har möjlighet att nå högre medlemsstatus .

Glömt lösenord?
Annons:

spelsidor utan svensk licens kan du spela dina favoritspel och placera spel på olika sporter

Hur blir man veckans författare?

Veckans författare:

Anders Berggren

Skrivande livsnjutare. Jakten Efter Verkligheten är efter Förändringen den andra utkomna boken i en tilltänkt serie om fem. Skriver nu Jakten på Sanningen.

Anders Berggren

På andra plats denna veckan: Klas Stenborg