Publicerat
Kategori: Novell

Men som den då ser ut, säger Du

En sak; Gud, jag måste kunna tala om Dig. Jag söker Dig inte, inte heller en helhetsbild, en kraft, egenskap, idé eller något ämne, vilket eller vilka ska knyta den ena företeelsen till den andra för att lugna min längtan efter mening, jag kan mycket väl tänka mig att leva också resten av mitt liv utan detta, inte heller söker jag någon som ska ta hand om mig i svåra stunder eller något efterdettaliv, det får bli som det blir, vaknar jag upp som maskros, ska jag inte tycka illa, och skulle jag hamna i en tyranns kropp skall jag inte klandra Dig, men något, likväl, undrar jag, något vill jag finna, som ska kunna bredas ut som en matta där jag kan bjuda mina åhörare att sitta ned i förtröstan på att Du har bringat världen i den högsta ordning efter årmiljoners experimenterande. Men som den då ser ut, säger Du, hur kan jag kalla detta för den högsta ordning, hur kan jag vilja se det högsta i den verklighet, som utgör världen? Ja, Gud, Du avslöjade mig genast. Så är det ju inte, ett sådant uttryck kan jag inte försvara inför de massor som knappt orkar lyfta sina händer, så kan jag inte prata inför den som inte vågar lyfta blicken av rädsla för att dödas av den som tagit henne i besittning. Hur ska jag då säga? Stort är Ditt verk, oändlig är världen, om den så visar upp tusen och åter tusen återvändsgränder, om den så låter sig beskrivas som ett dammkorn i rymden, om den så ryms i en enkel barnvisa, så stor och obeskrivlig är den, att den bara kan vara Ditt verk.

Ture Holmberg

Status: Guld författare

tror bestämt att jag gör mig bäst som obeskriven, men den som gör sig omaket att ta sig genom mina kommande ordmassor kommer förmodligen att forma just något liknande en beskrivning f.ö. kan man se sig mätt på Facebook
Ture Holmberg är medlem sedan 2023 Ture Holmberg har 268 publicerade verk

Inloggning

Logga in och för att skapa din profil. Utöver får du möjlighet att redigera dina verk och du har möjlighet att nå högre medlemsstatus .

Glömt lösenord?
Annons:

spelsidor utan svensk licens kan du spela dina favoritspel och placera spel på olika sporter

Hur blir man veckans författare?

Veckans författare:

Anders Berggren

Skrivande livsnjutare. Jakten Efter Verkligheten är efter Förändringen den andra utkomna boken i en tilltänkt serie om fem. Skriver nu Jakten på Sanningen.

Anders Berggren

På andra plats denna veckan: Klas Stenborg