Publicerat
Kategori: Novell

Musik är inte ord

Jag måste nog ändå erkänna att jag tycker att det är ganska härligt, livet alltså, sa hon, som om hon därmed generade någon annan än sig själv.
Jag vill inte framstå som feg, oartig, ja, rent av elak, sa hon, utfunderande hur hon skulle göra sig kvitt en skuld, som häftade vid henne.
Det var en dag som började i Viktoria Chaplins ljus, gick över Christels angelägenheter upp mot Elsas höjder och så ner i den svenssonska dyn.
Hennes stolthet bedrar henne, den går i patetikens falska silke.
Värjer jag mig inte mot förtrytsamheten
Jo, jag vill inte gå i den tunga rocken
För att uppfatta en människas storhet kan man vara tvungen att kliva ner från fåtöljen och låna sina sinnen åt kaksmulan under bordet
Och då har man ändå mest att frukta
Jag vet inte hur man har det med visionärer i Frankrike dessa dagar, om man alls frågar efter dem, jag vet inte ens om det varit en fråga för fransmän. Inte kan jag komma på något bra exempel på någon fransk visionär, nej, faktiskt inte från något annat land heller, om jag nu inte ska räkna vårt århundrades stora onda män dit. Ju mer jag tar ordet i min mun, desto mer känner jag att det inte hör hemma där. Det är bara så att det var i svang ett tag i mitt fosterland och som den stora visionären utkorades Mona Sahlin och som hennes profet utsågs den stora mannen Göran Persson. Dessa bådas mäktighet var tillräcklig för att fylla landet till brädden. En måste bort om inte landet skulle vända över styr rakt ner i Östersjöns mörka djup. Man offrade visionären, behöll den vältaliga revisorn.
En defensiv gnällspik som visionär, en ekande tunna som retorikens kuttersmycke, ombord ett gäng smitare och pokulerande bättrevetande, vid rodret en medial lumpsamlare på ett hav av förlorade kunskaper och förlorad heder.
Var ser jag skönheten i detta, frågade han. Och vad, svarade jag honom, tänkte du att jag skulle bidra med om du inte själv längre orkar, försoningens visioner?
- Tja, det hade väl varit på sin plats.
Det är bara så ohyggligt frestande att sätta ord på det som skulle försvinna om så bara med ett.
Bild är inte ord
Musik är inte ord
Trädet är inte ord
Havet är inte ord
Ditt öppna ansikte är inte ord
Jag vill är inte ord
Bort är inte ord
Skönheten i all världens poesi kan aldrig ta upp kampen med världen själv, den kan bara understryka sitt tillkortakommande.
- Och jag kan bara säga ja.

Ture Holmberg

Status: Guld författare

tror bestämt att jag gör mig bäst som obeskriven, men den som gör sig omaket att ta sig genom mina kommande ordmassor kommer förmodligen att forma just något liknande en beskrivning f.ö. kan man se sig mätt på Facebook
Ture Holmberg är medlem sedan 2023 Ture Holmberg har 268 publicerade verk

Inloggning

Logga in och för att skapa din profil. Utöver får du möjlighet att redigera dina verk och du har möjlighet att nå högre medlemsstatus .

Glömt lösenord?
Annons:

spelsidor utan svensk licens kan du spela dina favoritspel och placera spel på olika sporter

Hur blir man veckans författare?

Veckans författare:

Anders Berggren

Skrivande livsnjutare. Jakten Efter Verkligheten är efter Förändringen den andra utkomna boken i en tilltänkt serie om fem. Skriver nu Jakten på Sanningen.

Anders Berggren

På andra plats denna veckan: Klas Stenborg