Publicerat
Kategori: Novell

Naturligtvis kommer jag inte undan

Åter Långfredag. Den kommer allt oftare numera. På mitt eget lidande önskar jag inget lägga, utöver den lindring hans kan ge såsom historien berättas i Matteuspassionen. Livet skjuter mig allt närmre kanten. Ska jag ta de sista stegen själv eller tåligt invänta mitt ödes fullbordan? Jag vet verkligen inte. Kärleken har spelat mig många spratt, kan ej skratta däråt, inte nu, hellre gråta, om nu inte just det skulle försvåra huvudvärken. Mina barn, mina barn. Vad ord? Vad allt? Vad saknad? Vad annat skulle jag inte gett dem? Och har likväl inte Gud sett åt mig? Om bara inte denna fysiska plåga? Tror jag på detta förbehåll? Vet inte. Om bot funnes? Med vilken risk förknippad? Skulle jag inte gå under i bitterhet om? Kanske? Skulle jag kunna få mina barns förlåtelse? Skulle jag krossa dem i sorg? Basta!
Jag ger sken av att något ytterligare kunde väntas, ingen fullbordan, bara en fortsättning länge än. Mina oskuldsblickar genom historiens sprickor har vänt mina sinnen ut och in. Jag vidmakthåller bilderna och överför dem på verkligheten. Tröst, förlåtelse, nåd? Knappast. Vad ser jag hos andra? Ovetenhet. Kan jag ursäkta dem? Nej, bara låta dem hållas. Vända deras blickar mot samma håll som jag sett, kan jag inte. Kan jag tiga? Jag blir så illa tvungen. Varför önskar jag lindring så hett? Vad annat kan man än önska sig ur outhärdligheten?
Naturligtvis kommer jag inte undan min egen omänsklighet. Det var heller inte min strävan. Själva ordet är så förknippat med människan att det väl närmast är liktydigt. Det obotbara kan inte botgöras. Måste jag leva? Ändå.

Ture Holmberg

Status: Guld författare

tror bestämt att jag gör mig bäst som obeskriven, men den som gör sig omaket att ta sig genom mina kommande ordmassor kommer förmodligen att forma just något liknande en beskrivning f.ö. kan man se sig mätt på Facebook
Ture Holmberg är medlem sedan 2023 Ture Holmberg har 268 publicerade verk

Inloggning

Logga in och för att skapa din profil. Utöver får du möjlighet att redigera dina verk och du har möjlighet att nå högre medlemsstatus .

Glömt lösenord?
Annons:

spelsidor utan svensk licens kan du spela dina favoritspel och placera spel på olika sporter

Hur blir man veckans författare?

Veckans författare:

Anders Berggren

Skrivande livsnjutare. Jakten Efter Verkligheten är efter Förändringen den andra utkomna boken i en tilltänkt serie om fem. Skriver nu Jakten på Sanningen.

Anders Berggren

På andra plats denna veckan: Klas Stenborg