Publicerat
Kategori: Novell

Omgärdad av tidens bristfälliga stängsel

Och likväl ska bara munnen gå eller fingrarna löpa. Tanken aldrig stilla står och vill du följa den en bit på vägen får du haka på med ord. Hur bilderna flimrar! Nej, det är inte sant. Fågelsången och stadssuset och doften från kaffet och en och annan påminnelse från kroppen är det enda sinnena tillhandahåller, men bilder, nej. Inte ens orden manar fram dem. Näsan ligger beständigt i det blöta och därav det krympta synfältet.
Förr var drömmarna storslagna, väldiga scenerier med världsmått, materiella skapelser formgivna av vårt århundrades och historiens märkvärdigaste idéer. Jag förekom i spänningsfältet mellan den absoluta makten och den totala underkastelsen på väg mot okända och ödestyngda mål. Allt var stort, skrämmande och fasansfullt eller ångande av lust och förväntan. Drömmarna var majestätiska i rytmen, skarpa som falkens öga och tveklösa som pilen från mästerskytten, de var helt enkelt oerhört laddade ögonblick. Men nu! Hårt beskurna synfält, en tröghet i rörelse och känsla som för tankarna till askepåten i vilken norsk saga som helst. En tröstlös instängdhet.
Så är jag då inte gjord för dalliv.
Jag flyttade ner i föreställningen om att bli tillgänglig för det konkreta vardagslivet.
I själva verket hamnade jag i eremitens källarhål.
I skymningslandet.
Skuggor i det gråa fältet,
viskningar och rop i intet.
Omgärdad av tidens bristfälliga stängsel,
man går liksom in och ut över min äga.
En herr Ingen som dock kan kränkas.
Om jag kunde lägga min kyla som en filt över mitt hjärta!
Om det kylda blodet kunde svalka min hjärna!
Om mina fingrar i tålamod kunde dröja!

Ture Holmberg

Status: Guld författare

tror bestämt att jag gör mig bäst som obeskriven, men den som gör sig omaket att ta sig genom mina kommande ordmassor kommer förmodligen att forma just något liknande en beskrivning f.ö. kan man se sig mätt på Facebook
Ture Holmberg är medlem sedan 2023 Ture Holmberg har 268 publicerade verk

Inloggning

Logga in och för att skapa din profil. Utöver får du möjlighet att redigera dina verk och du har möjlighet att nå högre medlemsstatus .

Glömt lösenord?
Annons:

spelsidor utan svensk licens kan du spela dina favoritspel och placera spel på olika sporter

Hur blir man veckans författare?

Veckans författare:

Anders Berggren

Skrivande livsnjutare. Jakten Efter Verkligheten är efter Förändringen den andra utkomna boken i en tilltänkt serie om fem. Skriver nu Jakten på Sanningen.

Anders Berggren

På andra plats denna veckan: Klas Stenborg