Publicerat
Kategori: Novell

Ordet gäller inte längre

Dagsläget: Man ska nog inte vara fattig, men kanske är det inte så farligt när allt kommer omkring, för himmelriket kommer allt närmre och redan är luften full av änglar. Paradiset tycks ligga alldeles om hörnet och därifrån kommer nu dagliga rapporter i televisionens nyhetssändningar. Krig, slaveri, sjukdomar och svält är blott onda aningar hos aningslöst bättre vetande.
Diskussionen om form har äntligen avfört innehållet från agendan för gott.
Mellan ont och gott råder äntligen jämvikt, sedan det förra befunnits väga precis lika litet som det senare, eller rättare - ingenting.
Skönhet definieras synligt.
Konst?
- Vem sa det?
Inte troligt att jag i min livstid möter någon som läst samma bok som jag.
- Desto troligare sen.
Vilken aspekt på hungern finner jag mest intressant, den kvalitativa eller den kvantitativa?
- Vi väntar på det slutgiltiga svaret.
Allt oftare kommer det för mig att historien är något som ägt rum, men nu eller kanske sedan länge flyttat för att aldrig mer höra av sig.
- Ordet gäller inte längre.
Bilden flyr orden, som söker det nämnbara. Man prövar med nya bilder och hamnar blott i fåfängligheten. Där försöker man upprätta ett avskilt rike, skönheten, dit väl inget ska nå annat än i bevarande avsikter. Ingen kan beskriva vägen dit, alla säger sig ha varit där.
Vågar man inte röra detaljerna, går man upp i den rök, som alstras av kylans möte med värmen. Det blir helt enkelt kallare.
För att något dölja min rädsla - jag visar upp en tillräcklig del för att, förlitande mig på dess tabuerande verkan, hindra alltför närgångna blickar - ger jag mig kokett hän åt så överrumplande petitesser att man oriktigt kommer att ta mig för det djärvt tänkande original, jag så gärna vore.
Klädd i den dräkten får jag bära sorgen själv.
En representativ bild. Hjälp!
Tiger jag får jag finna mig i att litet blir sagt. Kanske skulle jag öppna munnen i alla fall och rensa i personträsket.
Menar jag någon annan än mig själv?
Naturligtvis tror jag inte på Gud.
Betvivla hans existens kan jag inte.
Trodde jag, kunde jag ha en säker mening ifråga om existensen också, för eller emot.

Ture Holmberg

Status: Guld författare

tror bestämt att jag gör mig bäst som obeskriven, men den som gör sig omaket att ta sig genom mina kommande ordmassor kommer förmodligen att forma just något liknande en beskrivning f.ö. kan man se sig mätt på Facebook
Ture Holmberg är medlem sedan 2023 Ture Holmberg har 432 publicerade verk

Inloggning

Logga in och för att skapa din profil. Utöver får du möjlighet att redigera dina verk och du har möjlighet att nå högre medlemsstatus .

Glömt lösenord?
Annons:

spelsidor utan svensk licens kan du spela dina favoritspel och placera spel på olika sporter

Hur blir man veckans författare?

Veckans författare:

Ture Holmberg

Tror bestämt att jag gör mig bäst som obeskriven, men den som gör sig omaket att ta sig genom mina kommande ordmassor kommer förmodligen att forma just något liknande en beskrivning f.ö. kan man…

Ture Holmberg

På andra plats denna veckan: Anders Berggren