Publicerat
Kategori: Novell

Ormar som pilsnabbt hugger ur hennes ovarsamhetshål

O du heliga dumhet! Du fräcka ignorans! Du odjursaktiga halvhet! Av blodet stinn, satt jag av, lät hästen skena, livet fly, tog inget fast, i dunpolstrad längtan försjunken, i tomhet väntande på återfödelse.
Jag har inget svar, inga frågor heller, bara denna malström av längtan ännu, efter något väsens skugga att skyddas av. Som följe på vägen. Som lindring mot ögonens sveda. En tyngd av svartmoln. En dimma av gråt. En sträng tvinnad av samurajens svärdsegg. I stumhet och dumhet, i feghetens leende förseglad, i frånvarons stumma läppars torrhet. Nåd, på knä mot stengolvets skrovliga kyla. Intet föll från mina läppar, utom dumhetens meningslösa skrävel. Som om ordet vore mitt språks antipod.
Och vad kunde jag vilja henne? Och vad kunde jag förstå av vad hon utgöt? Och vad såg jag i hennes stela grin? En värnlös dikterska? En människas födelse? En livsnerv blottad? En vilja av glas?
Och dessa medkänslans ormar som pilsnabbt hugger ur hennes ovarsamhetshål. Ord som dödar lust och längtan. Ord som stockar tankarna i bröten. Om så vore själva innebörden.
Är jag beredd? Har jag nu sett? Vet jag nu bättre? Fruktar jag inte återkomsten mer än något annat?
Hon lyfte mig på ögonblickets vingar. Hon förlöste oklarhetens instängda skratt.
Hon bortförde det som inte hörde hemma. Hon lade sin slutgiltighet över min ständiga begynnelse.
Var liv? För mycket. Var död? I överflöd. Var smärta? I allt. Var otålighetskliv?
Varhelst. Var intighet? Övertonsfattighet.
En renhet så klar som genomskinlig. En tystnad så stum som frusenhet. En melodi så böljande som ökenvidden. En hopplöshet i sin linda.

Ture Holmberg

Status: Guld författare

tror bestämt att jag gör mig bäst som obeskriven, men den som gör sig omaket att ta sig genom mina kommande ordmassor kommer förmodligen att forma just något liknande en beskrivning f.ö. kan man se sig mätt på Facebook
Ture Holmberg är medlem sedan 2023 Ture Holmberg har 268 publicerade verk

Inloggning

Logga in och för att skapa din profil. Utöver får du möjlighet att redigera dina verk och du har möjlighet att nå högre medlemsstatus .

Glömt lösenord?
Annons:

spelsidor utan svensk licens kan du spela dina favoritspel och placera spel på olika sporter

Hur blir man veckans författare?

Veckans författare:

Anders Berggren

Skrivande livsnjutare. Jakten Efter Verkligheten är efter Förändringen den andra utkomna boken i en tilltänkt serie om fem. Skriver nu Jakten på Sanningen.

Anders Berggren

På andra plats denna veckan: Klas Stenborg