Publicerat
Kategori: Novell

Quirinalen passerade jag

Man ska inte ljuga. Det var på Capitolium jag kände mig ha kommit hem, Quirinalen passerade jag som något avlägset officiellt, bortom allt vad jag skulle kunna nå. Högt och oåtkomligt. Man går osedd genom ett faktum. Världen som fall rör bara den bleka tänkaren för vilken allt är lek. En lek vars regler endast han känner och som han delar med sig av i förvissningen om att ingen kommer att bry sig. Allt högre klättrar han och ser vid de få tillfällen han tittar bakåt inte spåren av sig själv. Han tänker inte själv. Han leds genom det snår han är och han rivs och hans blod är genomskinligt. Han ser det och ryser. En enda verklig tanke befriar honom. Jag ska dö.
Pekpinnarna står i ett knippe lutade mot väggen. Faller en faller alla. Därför undviker jag att passera hallen. När det ibland tycks oundvikligt smyger jag genom. Så här i efterhand undrar jag förstås vem som någon gång städade. Kan inte komma på någon. Det såg väl ut därefter, men då hade jag inte ögon för det. Mina ögon har skonat mig och det trots bristen på omtankar. Mina tankar går till dem. Frågan om värde är det väl inte. Bara ren och skär undran

Ture Holmberg

Status: Guld författare

tror bestämt att jag gör mig bäst som obeskriven, men den som gör sig omaket att ta sig genom mina kommande ordmassor kommer förmodligen att forma just något liknande en beskrivning f.ö. kan man se sig mätt på Facebook
Ture Holmberg är medlem sedan 2023 Ture Holmberg har 285 publicerade verk

Inloggning

Logga in och för att skapa din profil. Utöver får du möjlighet att redigera dina verk och du har möjlighet att nå högre medlemsstatus .

Glömt lösenord?
Annons:

spelsidor utan svensk licens kan du spela dina favoritspel och placera spel på olika sporter

Hur blir man veckans författare?

Veckans författare:

Anders Berggren

Skrivande livsnjutare. Jakten Efter Verkligheten är efter Förändringen den andra utkomna boken i en tilltänkt serie om fem. Skriver nu Jakten på Sanningen.

Anders Berggren

På andra plats denna veckan: Klas Stenborg