Publicerat
Kategori: Romantik noveller

Rovdjursdansen

Dina ögon är hypnotiserande, jag dansar till dina rörelser, härmar dom. Samtidigt som ögonkontakten intensifieras. Jag skrattar åt dina skämt och vilar handen på din arm. Du uppfattar mig som ett lätt offer, jag kan se hur din mun vattnas. Du är ett lejon, ett rovdjur. Jag är en hjälplös gasell, separerad från min hjord. Du vet att du kan ta mig, när helst du vill kan du låta dina sylvassa tänder penetrera min hud. Äta mig levande, utan nåd. För jag är skadad, naiv och bekymmerslös.

Eller är jag? Mina ögon må vara rådjurslika, men jag ser vad du gör. Eller åtminstone vad du försöker göra. Jag spelar med, för att det är underhållande. Dina försök till manipulation intresserar mig. Jag vill se mer. Plötsligt, helt utan förvarning pressar du dina läppar mot mina. Kyssen är olik alla kyssar som jag tidigare upplevt. Den är våldsam. Gränsar till smärtsam. Det är som att du märker mig, så att jag, och alla runt omkring ska förstå att jag tillhör dig nu. Jag gör inga försök att stoppa dig, men engagerar mig inte speciellt i kyssen heller.

Kyssen lider mot sitt slut, och jag backar långsamt ifrån dig utan att släppa ögonkontakten. Luften vibrerar. Du frågar om du får följa med mig hem. Jag svarar inte på frågan. Ett snett leende leker på mina läppar medan jag säger min avskedshälsning. Därefter vänder jag på klacken och börjar gå. Jag känner dina rovdjurögon i nacken, känner hur din puls dundrar. Hur du kämpar mot instinkten att springa efter och slita mig i stycken. I samma stund som jag försvinner runt hörnet, bortom räckhåll. Så slänger jag förklädnaden. En hjälplös Gasell må vara en lätt match för ett Lejon. Men Lejonet träffade precis en Lejoninna.

Mitt namn är Josefin Teserius och jag är 27 år gammal. Jag har skrivit texter och berättelser sedan jag var liten, skrivandet fungerar som en slags terapi för mig. Ibland behöver man helt enkelt formulera sina tankar i text för att få ordning på dom. Jag är också en hopplös romantiker, som försöker sätta ord på det vackraste och det svåraste som finns i den här världen. Kärlek.
Josefin Teserius är medlem sedan 83.2 Josefin Teserius har 35 publicerade verk

Inloggning

Logga in och för att skapa din profil. Utöver får du möjlighet att redigera dina verk och du har möjlighet att nå högre medlemsstatus .

Glömt lösenord?
Annons:
Hur blir man veckans författare?

Veckans författare:

Anders Berggren

Skrivande livsnjutare. Jakten Efter Verkligheten är efter Förändringen den andra utkomna boken i en tilltänkt serie om fem. Skriver nu Jakten på Sanningen.

Anders Berggren

På andra plats denna veckan: Natasha Korsbäck