Publicerat
Kategori: Novell

Storhet ligger på ytan

Det kunde ha varit eller kommer att bli 19997. Före eller efter något, som jag nu inte kan komma på vad det skulle kunna ha varit eller vad skulle kunna bli. Att leva det året efter jordens undergång måste med tanke på hur ofta den ägt rum vara fullt möjligt eller snarare så möjligt som det nu är att leva, vilket egentligen tycks vara mindre möjligt än nödvändigt, om än inte lika nödvändigt som att segla, vilket i och för sig tycks omöjligt på de flesta platser jag varit på i alla fall, vilka dock är färre än både nödvändigt och möjligt.
Kan väl inte sitta här som om jag vore en lyckans bekräftade gullgosse.
Jag fann inget nöje i att vara barn, men min nöjaktiga tid, öar av fristad, hade jag då.
Föreställde mig att jag skulle ta den med mig upp i mina vuxna år och där förmera den.
Den blev dock kvar och är nu endast ett bleknat minne, oåtkomligt också för min längtan. Själva längtan har jag kvar. Den tycks konstitutionell. Vid liv även när jag är som bortdomnad av trötthet och leda, när jag skulle välkomna den sista vilan för att slippa allt. Således också längtan. Jag tillber dig inte längtan, men vet då verkligen inte hur livet skulle te sig utan dig.
Erland Josephson tycks ha producerat utan egentlig koncentration eller rörelse, vilka båda egenskaper likväl tycks vara hans i synnerhet. En lek som inte ens krävt lekens villkor. Hans storhet ligger på ytan.

Ture Holmberg

Status: Guld författare

tror bestämt att jag gör mig bäst som obeskriven, men den som gör sig omaket att ta sig genom mina kommande ordmassor kommer förmodligen att forma just något liknande en beskrivning f.ö. kan man se sig mätt på Facebook
Ture Holmberg är medlem sedan 2023 Ture Holmberg har 268 publicerade verk

Inloggning

Logga in och för att skapa din profil. Utöver får du möjlighet att redigera dina verk och du har möjlighet att nå högre medlemsstatus .

Glömt lösenord?
Annons:

spelsidor utan svensk licens kan du spela dina favoritspel och placera spel på olika sporter

Hur blir man veckans författare?

Veckans författare:

Anders Berggren

Skrivande livsnjutare. Jakten Efter Verkligheten är efter Förändringen den andra utkomna boken i en tilltänkt serie om fem. Skriver nu Jakten på Sanningen.

Anders Berggren

På andra plats denna veckan: Klas Stenborg