Publicerat
Kategori: Novell

Vågorna bryter och brusar

Inte ens i den rika världen äger det rum som synes göra det. Bilden tillhandahålls alltid av den lilla krets, som fått tillträde till sidan eller skärmen och hur man än räknar, är den ohyggligt liten. Denna krets har som en nödvändig konsekvens av sina göranden och låtanden i sin tur en mycket begränsad kontakt med en mycket avgränsad del av skeendets verklighet. Man skulle kunna säga att de som sätter bildningskriterium av tidsbrist själva saknar bildning. Återstår för publiken, konsumenten, den efter förutsättningarna verkligt informerade, att bilda sig genom att söka sig genom den spekulationsdimma i vilken han befinner sig ut i den klara luft där hans egna spekulationer utgör syret eller kanske hellre kvävet. Att tala om världen i en sådan situation är inbillningsrikt.
Man må av flaggor och fanor knåpa ihop vad man nu vill av dekorativt lapptäcke, en värld av nationer bygger man inte. Ge åt den ytliga ras- och kollektivsvärmaren emblemet! Ge åt individen världen.
Jag försöker tala med de svenskspråkiga i tron att språket ska slå en bro åt förståndet.
Jag finner mitt fundament ensamt på havsbandet.
Vågorna bryter och brusar.
Som i musik avnjuter jag mig.

Ture Holmberg

Status: Guld författare

tror bestämt att jag gör mig bäst som obeskriven, men den som gör sig omaket att ta sig genom mina kommande ordmassor kommer förmodligen att forma just något liknande en beskrivning f.ö. kan man se sig mätt på Facebook
Ture Holmberg är medlem sedan 2023 Ture Holmberg har 268 publicerade verk

Inloggning

Logga in och för att skapa din profil. Utöver får du möjlighet att redigera dina verk och du har möjlighet att nå högre medlemsstatus .

Glömt lösenord?
Annons:

spelsidor utan svensk licens kan du spela dina favoritspel och placera spel på olika sporter

Hur blir man veckans författare?

Veckans författare:

Anders Berggren

Skrivande livsnjutare. Jakten Efter Verkligheten är efter Förändringen den andra utkomna boken i en tilltänkt serie om fem. Skriver nu Jakten på Sanningen.

Anders Berggren

På andra plats denna veckan: Klas Stenborg