Att bli vuxen...

Jag undrar ibland vart mitt liv tagit vägen?
Plupp! Så var man i medelåldern.Hur sjuttsingen gick det till?
Jag var ju nyss 20.
Är det nu man ska bli senil?Är det nu man inte är lika åtråvärd på arbetsmarknaden längre?
Är det nu ens barn tycker att man är fjollig och inte kan nånting?
JAAA det är nu!
Men varför känns det inte gammalt i huvudet för då?Hmmm jag är ju fortfarande lika barnslig och fnittrig som när jag var ung.
Jag gillar fortfarande att läsa serietidningar och spela spel,att lyssna på hög musik och tissla och prata hemlisar med min bästa vän! Men herrejisses jag har ju inte blivit vuxen än!Det är då jag inser det! Jag är inte vuxen,jag har stannat i uppväxten mentalt.
Fast det är klart,behöver jag vara så kallad vuxen så kan jag det.Men fy sjutton vad tråkigt det är.
Jag tänker tillbaka ibland på min förra arbetsplats,när man satt på möten och sammanträden,när chefen sa nått viktigt men man kunde tolka det annorlunda,tänk vad det var nära att jag sa nått då.Att jag skojade till det.Men jag bet mej i tungan och tittade på dom andra.Ibland förstod jag att några av mina arbetskamrater tänkt precis samma tanke som mej och då kom skrattet.Men ett mycket tyst bubblsnde skratt i mag-gropen som man gjorde allt för att trycka tillbaka.Det var svårt.
Jag har en förmåga att bli skrattig när jag absolut inte får det.Det är barnsligt men väldigt roligt.
Jag skrattar mycket,har en alldeles otrolig konstig humor.Vissa förstår den inte.Men en del gör det.Dom människorna trivs jag väldigt bra ihop med.
Mina barn brukar säga att jag inte är som andra mammor.Kanske kanske inte jag vet inte,men jag är som jag är.Än sak är säker i allafall,jag vet att dom älskar mej.
Alla människor är unika på sitt sätt,man tror ibland att den där han är inte kul att umgås med,men till sin förvånig märker man efter ett tag att det döljt sej en mycket sympatisk clown bakom masken.Vi är olika! Tur är det,men ett är säkert alla medelålders eller ännu äldre har oxå en gång varit unga och tyckt likadant om oss lite barnsliga äldre.

Författare:

Publicerat

Dela: