Morgontoalett

L hade för länge sedan gett upp hoppet inför att äga och vårda ett respektabelt yttre men han tittade trots allt som hastigtast i badrumsspegeln varje morgon innan frukost och ytterligare en gång varje kväll innan nattvarden. Såsom alltid möttes han av ett par små grisögon med vilt växande och okammade polisonger på båda sidorna.
Han hade ett gammalt ansikte med en boxares näsa och mun.
Clownen och dvärgen utförde även dom denna dagliga ritual i den spartanska lägenheten med det lilla badrummet som de tre delade i en sjaskig och sönderbombad förort i Prag.
Så fort L var klar med sin morgontoalett så sattes grammofonen i gång i vardagsrummet så att man i hela bostadshuset kunde höra en munter psykopompisk cirkusmusik.
L brukade ofta stå kvar och titta på deras barnsliga upptåg och varenda dag kunde han se dom på samma sätt dansa in arm i arm och ställa sig mittemot varandra utan att ägna den minsta tanke åt vare sig spegeln eller L. Sedan började de kamma och tvätta sig själva med exakta och synkroniserade rörelser.
'Era Idioter!' brukade L säga,'Ni är ju inte lika varandra, hur vet ni hur ni kommer att se ut, titta i spegeln istället!'
Men varje morgon brukade L få samma svar i korus från de två.
'Vi liknar varandra men ingen annan L, men ingen annan!'

Författare:

Publicerat

Dela: