Överraskningen

Han hade länge tänkt överraska henne med en present när hon firade årsdagen av sitt körkortserhållande. Han ville gärna att hon skulle få en ny bil. I början tjatade hon, och diskuterade de alltid, att hade hon körkort så borde de ha en bil också. Hon visste förstås om att de inte hade pengar till att köpa bil för så efterhand som tiden gick så glömde hon bort sitt körkort.

Viljan att ge henne en bil hade länge hägrat hos honom men då måste han be om ett lån i banken och han visste att hon skulle bli ledsen över att den skuld de redan hade skulle ökas. Förhandsbeskedet om lånet hade kommit idag, han hade chansat på att gå till banken en middagsrast förra veckan. Han ville inte göra henne ledsen men tänkte samtidigt att bilen måste få henne att tänka på annat än skulder. Hon tyckte mycket om att åka ut i skogen när våren gjorde sig påmind, det visste han. Själv älskade han bilturer om han bara fick stiga ur bilen med jämna mellanrum för att sträcka på benen och andas in den underbara skogs och lantluften.

Nu hade han lunch och promenerade för att fundera på hur han skulle göra. Han bestämde sig för att köpa bilen som han hade gått förbi många middagar på sin promenad runt kvarteret. Han gick in till bilfirman och skrev kontrakt och gladdes och hoppades att han hade gjort det bästa för henne. Tankarna var så intensiva och glädjen så stor att han missade att se sig för då han skulle passera över gatan. En grå bil touchade till honom så han slog huvudet i gatans svarta asfalt och dog.

Sorgen hos hustrun varade inte länge för hon hade blivit förälskad i bilskolläraren och om maken inte hade dött så lägligt hade kvinnan inom kort begärt skilsmässa från honom. Hon gladdes snarare åt att hon inte hade behövt göra honom ledsen.

Försäkringspengarna utbetalades till hustrun efter en tid och efter det sa hon ofta till sig själv att visst förlorade hon en make och vän men hon vann en ny kärlek och en ny bil och en stor mängd pengar som kunde föra henne mot ett festligt och bekymmersfritt liv.

PS Den här överraskningen överraskade till och med mig!

Författare:

Publicerat

Dela: