Publicerat

Är novell samma som berättelse?

När En Novell Mötter En Berättelse

Visst har du undrat över detta förut? "Är en novell detsamma som en berättelse?" Låt oss dyka ner i denna fråga tillsammans!

Novellen - Ett Snabbt Äventyr

Tänk dig en snabb tur på en berg-och-dalbana. Du känner spänningen, adrenalinet, och innan du vet ordet av det, är resan över. Det är precis vad en novell är - en kort, koncentrerad upplevelse. Den tar dig genom en hel historia på bara några sidor, och när den är över, sitter du där och funderar på vad som just hände.

Berättelsen - En Lång Resa

Å andra sidan är en berättelse som en lång roadtrip genom landskapet. Du ser berg, floder, skogar och städer. Det kan vara korta stunder av spänning, men det är också långa sträckor av reflektion. Berättelser kan vara korta eller långa, men de har oftast en djupare utforskning av karaktärer, teman och världar.

Så, Är De Samma?

Tja, både ja och nej. En novell är en typ av berättelse, men inte alla berättelser är noveller. Precis som hur en kvadrat är en rektangel, men inte alla rektanglar är kvadrater. Novellen är som en snabb espresso medan berättelsen är som en stor kopp kaffe. Båda är kaffe, men de serveras och njuts på olika sätt.

Varför Är Detta Viktigt?

Att förstå skillnaden mellan dessa två kan hjälpa oss att bättre uppskatta litteraturen runt oss. Nästa gång du plockar upp en bok eller läser en kort text, fundera på om det du läser är en snabb åktur eller en lång resa. Och kom ihåg att njuta av varje steg på vägen!

Skriven av: Jaroslaw Szymczak

Inloggning

Logga in och för att skapa din profil. Utöver får du möjlighet att redigera dina verk och du har möjlighet att nå högre medlemsstatus .

Glömt lösenord?
Annons:

spelsidor utan svensk licens kan du spela dina favoritspel och placera spel på olika sporter

Hur blir man veckans författare?

Veckans författare:

Ture Holmberg

Tror bestämt att jag gör mig bäst som obeskriven, men den som gör sig omaket att ta sig genom mina kommande ordmassor kommer förmodligen att forma just något liknande en beskrivning f.ö. kan man…

Ture Holmberg

På andra plats denna veckan: Anders Berggren