Publicerat

Fanny från Göteborg vann nationell skrivtävling

Kanske är det inte alla som vet vad en skrivtävling är. Är detta hur många ord du kan skriva på en viss tid, eller handlar det om att du stavar rätt och är grammatiskt korrekt? Både ja och nej. Naturligtvis måste du vara en baddare på det svenska språket, och kunna skriva på så att du kan leverera ett resultat. Denna gång handlade skrivtävlingen om att skriva en novell. Fanny från Göteborg vann nationell skrivtävling med sin novell "Där snön inte längre faller".

Göteborg är Sveriges andra största stad. Här säger många att detta är Sveriges framsida, och relaterar då ofta till att Stockholm skulle vara baksidan. Detta är dock oftast på ett skämtsamt sätt. Hur som helst finns det mycket mera än bara Fanny som vann skrivtävling i Göteborg. Här finner du Feske Bröderna med färsk fisk i Nordstan varje dag, och härliga Liseberg samt Universeum. Naturligtvis finns även det kära fotbollslaget IFK Göteborg som ligger många varmt om hjärtat.

Här ska det dock handla om Fanny som vann nationell skrivtävling i Göteborg.

Så arrangerades den nationella skrivtävlingen

de som stod bakom den skrivtävling osm Fanny blev vinnare av är Tidningen Julia tillsammans med Barnens Bibliotek samt Läslov. Tävlingen riktade sig till unga personer upp till 16 års ålder. Kravet för de berättelser som skulle skapas var att de skulle ha en längd av mellan 5 000 till 9 000 tecken. Det tema som gällde för året var Miljö och Framtidsdrömmar.

Fanny var en av de flera hundra deltagare som anmälde sig och skapade sina bästa alster för den stora juryn att bedöma. Här verkar det som Fanny tog storslam om man ska bedöma de olika kommentarer som föll från juryn rörande hennes vinnande novell.

En motiverade sitt val med "En genomarbetad berättelse som fängslar läsaren till sista meningen".

Författaren av ungdomsböcker , Ebba Hyltmark, var också med i den sittande juryn som bedömde Fanny som vinnare. Hennes motivering var "Jag är helt trollbunden av hennes språk. Att skriva på ett så målande sätt vid så ung ålder är djupt imponerande".

Det ärofyllda priset

Precis som Göteborg är en ärans stad, så tilldelades även Fanny som vinnare av den nationella skrivtävlingen i Göteborg ett mycket ärofyllt pris. Här fick hon på sin skola inför lärare och sin klass mottaga första priset med publicering i Tidningen Julia, rätten att kalla sig författare, samt inte minst hela 5 000 kronor i förstapris.

Helt enkelt syns det klart att Göteborg är en stad att räkna med. Samtidigt som den tävlar med andra svenska städer om gunsten att vara en populär turist stad, så kommer det hela tiden nya stjärnskott från denna stad. Vem vet, kanske Fanny från Göteborg en dag blir lika känd som J.K. Rowling.

Skriven av: Jaroslaw Szymczak

Inloggning

Logga in och för att skapa din profil. Utöver får du möjlighet att redigera dina verk och du har möjlighet att nå högre medlemsstatus .

Glömt lösenord?
Annons:
Hur blir man veckans författare?

Veckans författare:

Anders Berggren

Skrivande livsnjutare. Jakten Efter Verkligheten är efter Förändringen den andra utkomna boken i en tilltänkt serie om fem. Skriver nu Jakten på Sanningen.

Anders Berggren

På andra plats denna veckan: Klas Stenborg